Szegedi Arcok

Petráért, a rendkívül ritka genetikai betegségben szenvedő kislányért futott az OTP Bank – PICK Szeged U-16 kerete

Száznál is több viharsarki ember ment el pénteken a Gyere és mozogjunk együtt Petráért! felhívásra, amelynek keretein belül a szegediek után a Békés megyeiek is az MCTO (Multicentric carpotarsal osteolysis syndrome) nevű, rendkívül ritka genetikai betegségben szenvedő szegedi kislányért, Józsa Petráért húztak futócipőt. A péntek 11 órakor Mezőkovácsházán indított jótékonysági futáson az OTP Bank – PICK Szeged teljes U-16 kerete is részt vett.

A BEFUTÓKNAK PETRA AKASZTOTTA A NYAKÁBA AZ ÉRMET

A jótékonysági futással egy időben az MKH Foglalkoztató Kft. fióktelepét is átadták, amely főként a Szegedi Gyufagyárnak fog a csomagolási és előkészítési feladatokat végezni. A futók a mezőkovácsházi polgármesteri hivataltól indultak, a felvezető autóban – amely az egyik szegedi kereskedésből érkezett – Petra ment elöl, a sprint az ipari parkba vezetett. A befutóknak Petra akasztotta a nyakába az érmet.

A JÓTÉKONYSÁGI FUTÁS CÉLJA AZ VOLT, HOGY PETRA CSALÁDJA KÖZELEBB KERÜLHESSEN EGY OLYAN AUTÓ MEGVÁSÁRLÁSÁHOZ, MELLYEL A CSALÁD KÖNNYEBBEN MOZOGHAT A MINDENNAPOKBAN

Mint az eseményen Csepreghy Elemér polgármester elmondta, a település önkormányzata minden egyes nevezésért 5 kiló kupakot ajánlott fel Petrának. Mint korábban írtuk, a mezőkovácsházi jótékonysági futás célja, hogy Petra és családja közelebb kerülhessen egy olyan autó megvásárlásához, ami nélkül jelenleg nehezített pályán mozognak a napi logisztika – közlekedés, iskolába járás, családi programok – terén.

MAGYARORSZÁGON PETRA AZ EGYETLEN, AKI EBBEN A RITKA GENETIKAI BETEGSÉGBEN SZENVED

A 11 éves mezőkovácsházi származású, Szegeden élő kislány az MCTO (Multicentric carpotarsal osteolysis syndrome) nevű, rendkívül ritka genetikai betegségben szenved. Ez a betegség a világon körülbelül 30 embert érint, Magyarországon Petra az egyetlen. A betegség legfőbb tünete, hogy felszívódnak a csontok a kislány láb,- és kézfejéből.

Fotók: Mezőkovácsháza város önkormányzata

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: sistem filtrare
'Fel a tetejéhez' gomb