Kikapcs

A Szegedtől 80 kilométerre fekvő Mezőkovácsháza is megmozdul Józsa Petráért – jótékonysági futást szerveznek a kislánynak

December 9-én, pénteken 11 órától a Szegedtől 80 kilométerre fekvő Mezőkovácsháza fog megmozdulni a ritka genetikai betegséggel küzdő szegedi kislány, Józsa Petra gyógyulásáért. Mezőkovácsháza Város Önkormányzata és az MKH Foglalkoztató Kft. ugyanis közös, jótékonysági futást és kerékpározást szervez, mely során egy olyan autóra gyűjtenek a kislány családjának, ami megkönnyítené számukra az utazást a mindennapokban. A jótékonysági futásról az esemény egyik szervezőjével, Rea Lászlóval, a szegedi Dr. Csernai Katalin Kft., egészségügyi szolgáltató cég vezetőjével beszélgettünk.

KEVESEBB, MINT 30 PETRÁHOZ HASONLÓ ESETET DIAGNOSZTIZÁLTAK A VILÁGON

Petra egy veleszületett, nagyon ritka genetikai betegséggel küzd, mint korábban írtuk, a világon kevesebb, mint 30 ilyen esetet diagnosztizáltak eddig, jelenleg (még) nincs rá kiforrott gyógymód, de a család, a segítőkész szegediek és az orvosok már gőzerővel kutatnak utána. A betegség velejáró tünete, hogy Petra kis végtagjaiból felszívódnak a csontocskák, emiatt a kislány előbb nehezebben járt, majd később elektromos kerekesszéket kellett, hogy kapjon.

PETRA ÉS CSALÁDJA MEZŐKOVÁCSHÁZÁRÓL SZÁRMAZIK, EZÉRT TARTJÁK FONTOSNAK, HOGY SEGÍTSENEK A KISLÁNYNAK

Rea László elmondta, mivel Petra és családja Mezőkovácsházáról származik, Csepreghy Elemér, a település polgármestere és Béni Attila, a járási hivatal vezetője kezdeményezte, hogy a sok szegedi megmozdulást követően (amelyekről legutóbb ITT és ITT írtunk) Mezőkovácsháza is csatlakozzon a gyűjtési akciókhoz, így december 9-én, pénteken jótékonysági futást és kerékpározást szerveznek a kislány támogatására. Az esemény mellé állt Rea László is, aki cégével több mint 12 éve három beteg -szakellátás működtetésében vesz részt Mezőkovácsházán.

2,3 KM-ES TÁV VÁR A RÉSZTVEVŐKRE

Mint mondta, ez az esemény nem verseny, a lényeg a részvétel és a közös mozgás, így mindenkit várnak, akinek van kedve a jó ügy érdekében egy közös futáshoz, kerékpározáshoz, vagy akár sétához. Az élen Petra egy autóból fogja felvezetni a sportoló résztvevőket, akik összesen 2,3 kilométeres távon fognak végighaladni. Rea László kiemelte, ezt az autót nem lehet majd megelőzni, mindenki mögötte fog majd futni, vagy kerékpározni.

A JÓTÉKONYSÁGI ESEMÉNY MELLÉ ÁLLT AZ OTP BANK – PICK SZEGED AKADÉMIA U-16-OS KERETE ÉS A SZEGEDI VÍZILABDA EGYLET CSAPATA IS

A jótékonysági rendezvényen neves sportolók is felveszik majd a futócipőt Petra gyógyulásáért, így az OTP Bank – Pick Szeged Akadémia U-16-os komplett kerete és a Szegedi Vízilabda Egylet csapata is támogatni fogja jelenlétével az eseményt.

“EMLÉKÜL PETRÁÉRT” PLAKETTEL KÖSZÖNIK MEG A RÉSZTVEVŐKNEK A KISLÁNY TÁMOGATÁSÁT

Az indulás délelőtt 11 órakor lesz a mezőkovácsházi Polgármesteri Hivataltól, majd az Árpád utca-Battonyai út-Rózsa utcán keresztül érkeznek meg a résztvevők az Ipari parkba, az MKH Foglalkoztató Kft. telephelyére, ahol vendégül is látják a résztvevőket. Az esemény végén pedig mindenkinek egy “Emlékül Petráért” feliratú emlékplakettel köszönik meg a szervezők a részvételt.

A CSALÁD EGY OLYAN AUTÓRA GYŰJT, MELYBE BEFÉR PETRA KEREKESSZÉKE, ÍGY KÖNNYEBBEN JUTHATNAK EL MINDENHOVÁ

A mezőkovácsházi jótékonysági futás célja, hogy Petra és családja közelebb kerülhessen egy olyan autó megvásárlásához, ami nélkül jelenleg nehezített pályán mozognak a napi logisztika – közlekedés, iskolába járás, családi programok – terén. A családnak egy olyan autóra lenne szüksége, melybe be tudják tenni Petra kerekesszékét, így lényegesen könnyeben juthatnának el akár az iskolába, akár a rehabilitációs kezelésekre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb