Szegedi ArcokVideo365

Legszegedibb Szegediek best of: Dr. Letoha Annamária, a Legszegedibb Gyógyító – “biztonságot ad a betegnek, hogy rám bármikor számíthat”

Fantasztikus hangulatban telt december 7-én a Legszegedibb Szegediek közönségszavazás díjátadója a Hungi Vigadóban. Csordultig telt a szívünk szeretettel, ahogy a több, mint 480.000 általatok leadott szavazat alapján köszönthettük városunk büszkeségeit. Természetesen, a díjátadót követően valamennyi kategória nyertesét elcsíptük egy beszélgetésre, amit majd mind bemutatunk Nektek is. Elsőként érkezik a Legszegedibb Gyógyítók kategória győztesével, Dr. Letoha Annamária, belgyógyásszal, az SZTE Járványügyi Ellátó Központ igazgatóhelyettesével készült interjúnk.

A LETOHA TESTVÉREK EGYMÁS MUNKÁJÁT SEGÍTVE HARCOLTAK A COVID ELLEN

A Legszegedibb Gyógyítók kategóriában az a különös helyzet állt elő, hogy egy testvérpár is megmérettette magát a Ti szavazaitok alapján, ugyanis a végén győztesként kikerülő Dr. Letoha Annamária mellett ringbe szállt öccse, Dr. Letoha Tamás, kutatóorvos, a szegedi Pharmacoidea Kft. ügyvezetője is. Így elsőként rögtön rá is kérdeztünk, mennyire jellemző köztük a versengés. Miután a testvérek nevetve rávágták, “egész életükben élet-halál harcot vívtak”, komolyra fordítva a szót Letoha doktornő elmondta, valójában erről szó sincs, mindig is nagyon jó volt a kapcsolatuk, s úgy gondolja, az, hogy most ő itt lehet, abban nagyon nagy szerepet játszik az öccse, aki a kutatómunkájával az ő gyógyító munkáját segíti, támogatja.

Dr. Letoha Tamás a Covid időszakát hozta fel példaként. “Hála Istennek a covid osztályon a nővérem tudta alkalmazni azokat a dolgokat, amelyeket mi a laborban kikutattunk. Ez egy nagyon szép összjáték volt. Nagyon rossz volt az a két év, de ez az egy jó volt benne, hogy együtt tudtunk dolgozni. Nagyon büszke vagyok a testvéremre” – mondta el a kutatóorvos.

“TÉNYLEG RÁM BÁRMIKOR SZÁMÍTHATNAK A BETEGEIM”

Dr. Letoha Annamária hihetetlen mennyiségű, pontosan 87.900 vokssal nyerte kategóriáját. Árulkodó számok arról, mennyire bíznak a doktornőben a szegediek. Rá is kérdeztünk ezért, vajon a szakmai tudáson felül, hogyan lehet kialakítani ezt a bizalmat. “Úgy gondolom, nagyon fontos a tájékoztatás, hogy a beteg tisztában legyen a betegségével, a lehetőségeivel, ismerje a saját terápiáját. A másik, hogy én minden betegemnek megadom a telefonszámomat, hogyha bármi problémája van, keressen. Ez biztonságot ad a betegeknek, hogy tényleg rám bármikor számíthatnak” – mondta el a doktornő.

Nézd meg Magyar Andor kollégánk videóját is, melyben Letoha Annamária doktornővel és testvérével Dr. Letoha Tamással beszélgettünk.

2023-BAN JÖN A FOLYTATÁS

Ismersz olyat, akire méltán büszke lehet a környezete? Aki nap mint nap hozzátesz ahhoz, hogy jobb legyen a szegediek élete? Küldd el a nevét és egy pár mondatos indoklást a [email protected], vagy Facebook üzenetben! Köszönjük, hogy vagy nekünk! Köszönjük a rengeteg szavazatot, köszönjük a támogatást!

Boutique Optique by PrágaiPrágai LátszerészetSz-Plast Ablak Kft.Pizza Monkey SzegedBioHair NapfényTrója Ételbár és Hummusz TerraceREÖK Kézműves CukrászdaGlobal FitnessContext SzegedDresscode for Men by ContextRozmaring Étterem SzegedDelimo Cukrászda, Garden Bistro & Beach Szeged

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb