Mindenmás

Napi pakk: havazásra nem, de esőre és viharos szélre számíthatunk Advent harmadik vasárnapján Szegeden

Borongós nap elé nézünk ma, az időjárás igazán téliesre fordul, a havazás azonban még elkerüli Szegedet, helyette esőt és viharos szelet kapunk a nyakunkba. Ma meggyújtják a harmadik gyertyát a Dóm téren. Neves évfordulónk is van: 157 éve Pesten felavatták a Magyar Tudományos Akadémia épületét. Mutatjuk a reggel legfontosabb napindító infóit, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Árpád, Artúr, Dániel és Szabin nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 15 éve szűnt meg az Ikarus gyár.
  • 76 éve alapították az UNICEF-et, az ENSZ gyermekvédelmi szervezetét.
  • 230 éve Salzburgban megszületett Joseph Mohr pap és költő, aki a “Csendes éj” kezdetű karácsonyi dal szövegét írta.
  • 157 éve Pesten felavatták a Magyar Tudományos Akadémia épületét.
Fotó: tudomany.blog.hu

A HÓ MÉG ELKERÜL BENNÜNKET, HELYETTE ESŐS ÉS SZELES LESZ A VASÁRNAPUNK

Vasárnap hajnalban és a kora reggeli órákban számíthatunk esőre Szegeden, amit ráadásul viharos szél kísér majd az Időkép előrejelzése szerint. A nap további részében mérséklődik a szél és további csapadék ugyan nem fog esni, de marad a borult, felhős idő térségünkben. Jelentős lehűlés kezdődik azonban térségünkben, a csúcshőmérséklet -1 és +3 fok között alakul.

MA MEGGYÚJTJÁK A HARMADIK GYERTYÁT A DÓM TÉREN

December 11-én, vasárnap a Szegedi Karácsonyi Hetek óriás adventi koszorúján már a harmadik gyertyán gyúlnak ki a fények. A délután 5 órakor kezdődő eseményen a Dóm téren, Prof. Dr. Szajbély Mihály irodalomtörténész, Szeged díszpolgára és Cserháti Sándor evangélikus lelkész gyújt majd gyertyát.

FOLYTATÓDNAK A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Változatos adventi programokkal várják a kilátogatókat Szegeden, vagyis: még mindig dübörög a Szegedi Karácsonyi Hetek. Az események fő helyszíne idén is a Dóm tér, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok más finomsággal várják a látogatókat. Sőt, a Dóm téren az óriáskerék is üzemel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb