Kikapcs

Itt a harmadik adventi hétvége: Prof. Dr. Szajbély Mihály és Cserháti Sándor lelkész gyújtanak vasárnap gyertyát a Dóm téren

December 11-én, vasárnap a Szegedi Karácsonyi Hetek óriás adventi koszorúján már a harmadik gyertyán gyúlnak ki a fények. A délután 5 órakor kezdődő eseményen a Dóm téren, Prof. Dr. Szajbély Mihály irodalomtörténész, Szeged díszpolgára és Cserháti Sándor evangélikus lelkész gyújt majd gyertyát.

A Fogadalmi templommal szemben állították fel a város nyolc méter átmérőjű adventi koszorúját, amely elkészítéséhez 100-150 kéve fenyőgallyat és 40 négyzetméter dróthálót használtak fel. November 27-én, Advent első vasárnapján Dr. Botka László polgármester és Dr. Kiss-Rigó László püspök gyújtotta meg az első gyertyát, a másodikat december 4-én Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András református lelkipásztor, a Csongrádi Református Egyházmegye Esperese gyújtotta meg.

Holnap pedig a harmadik gyertyán Prof. Dr. Szajbély Mihály irodalomtörténész, Szeged díszpolgára és Cserháti Sándor evangélikus lelkész jóvoltából lobban fel a láng.

Az utolsó, negyedik gyertyát pedig december 18-án, id. Dr. Duda Ernő immunológus, Pro Urbe díjas kitüntetett és Wertheim Mátyás ferences plébános gyújtja majd meg a Dóm téren.

Fotók: Szegedi Karácsonyi Hetek FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb