Sport

Pádár Nikolett, Adorján Kende és Fábián Lázár is ezüstéremmel zárta a szegedi ob-t

A HAÁSZ SZUE 11 érmet gyűjtött a hazai rendezésű Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokságon a Tiszavirág Sportuszodában. Az első alkalommal kiírt ob zárónapján, szombaton 3 szegedi úszó is ezüstérmet szerzett: a Szeged365 olvasói által Legszegedibb Sportolónak szavazott Pádár Nikolett 100 méter vegyesen, Adorján Kende 50 méter mellen, Fábián Lázár pedig 200 méter háton lett második, osztotta meg a hírt a Szegedi Úszó Egylet Facebook oldalán.

FÁBIÁN LÁZÁR MINDÖSSZE 3 SZÁZADMÁSODPERCCEL MARADT LE A DOBOGÓRÓL 100 MÉTER PILLANGÓN

Mint írták, Fábián Lázár mindössze 3 századmásodpercre volt attól, hogy 100 méter pillangón is dobogós legyen. Ezen a távon saját korosztályában Paksi Zsombor is képviselte a házigazdát, 6. helyezést ért el. Végül a HAÁSZ SZUE leány gyorsváltójának is szólt a taps a Tiszavirág Sportuszodában, 4×200 méteren 8. lett a szegedi kvartett.

AZ ELŐZETES VÁRAKOZÁSOKNÁL IS JOBB EREDMÉNYEK SZÜLETTEK

“Még az előzetes várakozásoknál is jobb eredmények születtek a zárónapon, remek teljesítményekkel értek el egyéni csúcsokat a tanítványok. 8-10 szegedi éremmel számoltunk, végül 11-et szereztünk, bravúrosan szerepelt mindenki, jön fel a szegedi utánpótlás! Remek évet zártunk, mindenkinek szívből gratulálok” – nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

A SZOMBATI EREDMÉNYEK

  • Leány 100 m vegyes (ifjúsági) 2. Pádár Nikolett
  • Fiú 50 m mell (serdülő) 2. Adorján Kende
  • Fiú 200 m hát (gyermek) 2. Fábián Lázár
  • Fiú 100 m pillangó (gyermek) 4. Fábián Lázár
  • Fiú 100 m pillangó (serdülő) 6. Paksi Zsombor
  • Leány 4×200 méter gyors 8. HAÁSZ SZUE (Pádár Flóra, Paksi Bernadett, Hollós Fruzsina, Domonkos Kitti)

Forrás: Szegedi Úszó Egylet FB

Fotók: Tésik Attila/ Szegedi Úszó Egylet FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb