Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya vk – Ötödik lett a Jászapáti Petra és Kónya Zsófia nevével fémjelzett magyar női váltó Almatiban

A magyar női váltó – a szegedi Jászapáti Petra és Kónya Zsófia, valamint Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállításban – az ötödik helyen végzett vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának a kazahsztáni Almatiban zajló harmadik állomásán.

A MAGYAR NŐI VÁLTÓ ÖTÖDIKKÉNT ZÁRT

A magyar négyes – Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállításban – a pénteki negyeddöntőből a dél-koreai és az olasz kvartett mögött csak idővel jutott tovább. A szombati elődöntőben a dél-koreai és a holland négyes mögött végeztek harmadikként a magyarok, akik így a kisdöntőben szerepelhettek. Ott aztán az olasz, a lengyel és a kazah stafétánál is jobbnak bizonyultak, így ötödikként zártak.

A MAGYAR FÉRFI VÁLTÓ ÖSSZESÍTÉSBEN A HETEDIK LETT

A Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel, Varnyú Alex alkotta férfi váltó a pénteki negyeddöntőből a lengyeleket megelőzve jutott tovább a hollandok mögött. A szombati elődöntőben Japán és Kanada mögött harmadikként ért célba, így szintén a kisdöntőben szerepelhetett, ahol Kína és Kazahsztán csapata bizonyult jobbnak nála, ezáltal összesítésben hetedik lett.

EGYÉNIBEN JÁSZAPÁTI PETRA A NEGYEDDÖNTŐBEN BÚCSÚZOTT

Egyéniben az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang folyamatban lévő országváltása miatt nem lehettek olyan vérmes reményei a magyar csapat tagjainak, mint az elmúlt években. Az 500 és 1500 méteren zajló küzdelmekben egyetlen magyar sem jutott el a végcsatározásig. A legrövidebb távon Nógrádi Bence és Jászapáti Petra a negyeddöntőben búcsúzott, míg a leghosszabbon Somodi Maja és Bácskai Sára Luca az elődöntőben esett ki. A magyar csapat múlt hónapban kihagyta a vk első két, észak-amerikai állomását. A negyedik állomás jövő hétvégén ugyancsak Almatiban lesz.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb