Szegedi Arcok

Elhunyt Prof. Dr. Pintér Sándor gyermekorvos, a koraszülöttmentés legjelentősebb szegedi alakja

Elhunyt a koraszülöttmentés legjelentősebb szegedi alakja, Prof. Dr. Pintér Sándor, gyermekorvos, egyetemi tanár, városunk díszpolgára – közölte a hírt szerkesztőségünkkel a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány. Pintér Sándor 89 éves volt.

Pintér Sándor Debrecenben született 1934-ben és ott szerezte meg orvosi diplomáját is. 1960-ban kapott állást a Szegedi Gyermekklinikán, ahol több mint fél évszázadot töltött a gyermekgyógyászat szolgálatában. Kezdetben kutatással foglalkozott, így jutott ki 1973-ban egy fél éves ösztöndíjjal Oxfordba. 1991 és 1995 között tanszékvezető professzorként vezette az intézményt. Munkássága során megújult a Gyermekklinika teljes épülete és megalapította az ország első gyermek-intenzív osztályát is.

A KORASZÜLÖTTMENTÉS LEGJELENTŐSEBB SZEGEDI ALAKJA VOLT

Pintér Sándor a magyarországi koraszülöttmentés egyik legjelentősebb alakja volt. A Magyar Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke. A dél-magyarországi régióban működő alapítvány tevékenysége alatt több mint 20.000 gyermek életét mentette meg. Felesége és három gyermeke szintén az egészségügy területén dolgozik. Munkásságát számos publikáció, tanulmány jelzi, mellette több szakmai elismerés és kitüntetés birtokosa volt. Szeged város díszpolgári címét 2017-ben kapta meg.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: filtrare ulei
  2. Visszajelzés: Water Heater Plumbers
'Fel a tetejéhez' gomb