Közélet

Körvonalazódik a megállapodás: januártól bruttó 232 ezer forintra emelkedhet a minimálbér hazánkban

A Magyar Szakszervezeti Szövetségen kívül minden résztvevő szervezet elfogadta a jövő évi minimálbérről szóló ajánlatot a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának mai ülésén. A körvonalazódó megállapodás értelmében 2023. január elsejétől 16 százalékkal emelkedhet a kötelező legkisebb munkabér összege, míg a garantált bérminimum 14 százalékkal – írja a VG.

A Magyar Szakszervezeti Szövetségnek kívül az összes résztvevő szervezet elfogadta a körvonalazódó minimálbér- megállapodást – tudta meg a lap Perlusz Lászlótól, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkárától a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mai ülését követően. Eszerint:

2023. január elsejétől a minimálbér 16 százalékkal bruttó 200 ezer forintról 232 ezer forintra, míg a garantált bérminimum bruttó 14 százalékkal emelkedne bruttó 260 ezer forintról 296 400 forintra.

Ugyanakkor a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) az éves átlagos inflációnál jóval nagyobb mértékű, 26 százalékos követeléssel állt elő korábban, lényegében most a csütörtöki, következő ülésen őket próbálják meggyőzni a felek – tették hozzá. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Anya scandal
'Fel a tetejéhez' gomb