Mindenmás

Napi pakk: kaptunk egy kis havat, most -4 fokot, később napsütést hoz Luca napja Szegedre

Elő a kesztyűt és a sálat, ma már igazán hideg reggelre ébredhettünk Szegeden, és napközben is csak 2 fok lesz városunkban. Apropó! Ma van december 13-a, azaz Luca napja, tehát a pogácsa mellett lehet készíteni a kisszéket is karácsonyra. Bekészítettük a reggeli kávé mellé a legtutibb infókat, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS LUCA

Nagyon boldog névnapot Nektek:

  • Luca,
  • Otília, 
  • Éda,
  • Edda,
  • Elza,
  • Lúcia és
  • Vitália!

Mindezek mellett ma van Luca napja is. Lányoknak, asszonyoknak tilos ilyenkor dolgozniuk. Számos történet szól arról, hogyan büntette meg Luca azokat, akik szőni, fonni, varrni, mosni mertek az ő ünnepén, de alig van olyan falu, ahol ne ismernék a Luca székéről szóló babonás történeteket. A lucaszék készítője minden nap dolgozik valamit, úgy, hogy éppen Karácsony estéjére készüljön el. Akkor elmegy az éjféli misére, és ott megismeri a falu boszorkányait, mert ilyenkor szarvat hordanak. Utána azonban menekül haza, különben széttépnék a boszorkányok. Legjobb, ha mákot szór el az úton, mert a boszorkányok kötelesek a mákot felszedni, s így megmenekül a bosszújuktól – tartja amondás.

NAPSÜTÉS ÉS HIDEG JÖN KEDDRE

Kedden a napsütésé lesz a főszerep, csak olykor takarhatják a felhők a napot. Csapadékra nem kell számítani, viszont a déliesre forduló szél élénk lehet. Hajnalban köd, zúzmarás köd képződhet. Kora reggel -4, de napközben is csupán csak 2 fokot mérhetünk majd Szegeden.

ITT AZ ELSŐ ELŐDÖNTŐ NAPJA

Már csak 4 csapat maradt talpon a labdarúgó-világbajnokságon, ebből egy pedig ma ki fog esni. Természetesen a Bárkában és a Vár Sörözőben is élőben közvetítik. Tehát ne feledd, ma este 20.00-kor Argentína és Horvátország mérkőzik meg egymással.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: DevOps solutions
'Fel a tetejéhez' gomb