Mindenmás

Szakembör rovatunk bemutatja: kamikaze kerékpárutat adtak át, nem tetszését fejezte ki a Magyar Kerékpárosklub Szeged

Tulajdonképpen jó hír, hogy lassan eltűnnek a fölbontások a József Attila sugárútról, de a szegedi kerékpárosok nem értik: miért van egy balesetveszélyes karó kihelyezve.

A közösségi oldalukon közöltek fotókat a CM365- Magyar Kerékpárosklub Szeged, ahol bemutatják mennyire balesetveszélyes a kerékpárutat kaptak a szegediek. Mondjuk jó hírrel kezdik, miszerint a munkák a József Attila Sgt-on befejeződtek, átadták végre a kerékpárosoknak is a területet, de valamiért oda tettek fémnyársakat, kivilágítás, fényvisszaverő, festés sőt tábla nélkül. Ami valljuk meg őszintén eléggé veszélyes így!

Pontosan ezt írták: “Lassan eltűnnek a fölbontások a József Attila sugárútról, és a kátyús út újraaszfaltozása is befejeződött. Úgy látszik azonban, hogy van, aki nem szeretné, hogy biztonságosabb legyen itt közlekedni, ezért fémnyársakat állított a gyalog- és kerékpárút kellős közepére. A karókon nincs fényvisszaverő, és festés, vagy tábla sem figyelmeztet rájuk, legyetek óvatosak!

A komment szekcióban kiderült nem egyedi eset ez Szegeden, amit a bringások rendkívül veszélyesnek is tartanak. Zoltán azt írta: “Teli volt a Tisza Lajos körút is az ilyenekkel. El is kopott, itt ott van mutatóba belőlük. Pár helyen csak a csavarok meredeznek ki a téglából. Egyszer szemtanúja voltam egy motoros, megállt, letette a mocit és úgy odavágta magát felbukván az oszlop csavarjain, hogy csak úgy nyekkent.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb