Mindenmás

Napi pakk: maximum 2 fok vár ránk Szegeden Advent negyedik vasárnapján, ma kiderül, ki lesz a világbajnok a katari foci vb-n

Gyorsan elrepült ez a hónap, ma már elérkezett az aranyvasárnap, vagyis advent negyedik vasárnapja, így természetesen délután most is lesz gyertyagyújtás a Dóm téren. Ezúttal id. Dr. Duda Ernő, Pro Urbe díjjal kitüntetett immunológus, és Wertheim Mátyás ferences plébános gyújtja majd meg a lángot. Izgulni is lesz okunk, ugyanis elérkeztünk a katari foci vb döntőjéhez, ma kiderül, Argentína, vagy Franciaország lesz-e a világbajnok. Kávé bekészít, mi pedig hozzuk mellé a reggeli infókat, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Auguszta, Mária, Dezső és Töhötöm nevű Olvasónknak.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma 76 éves Steven Spielberg Oscar-díjas filmrendező (Schindler listája, Jurassic Park, E.T.).
  • Ma 59 éves Brad Pitt amerikai színész (Blöff, Interjú a vámpírral, Hetedik).
  • Ma 79 éves Keith Richards a Rolling Stones együttes gitárosa.

FAGYOS REGGEL ÉS MAXIMUM 2 FOK VÁR RÁNK MA SZEGEDEN

Vasárnap mínusz öt fokkal és erős faggyal indul a reggel, s bár napközben is csak két fokig melegszik fel a levegő, néhány órás napsütésben még lehet részünk a hét utolsó napján Szegeden.

MA MEGGYÚJTJÁK A NEGYEDIK ADVENTI GYERTYÁT

A Fogadalmi templommal szemben állították föl a város nyolc méter átmérőjű adventi koszorúját, amely elkészítéséhez 100-150 kéve fenyőgallyat és 40 négyzetméter dróthálót használnak fel. A negyedik adventi gyertyát december 18-án, 17 órakor id. Dr. Duda Ernő, Pro Urbe díjjal kitüntetett immunológus, és Wertheim Mátyás ferences plébános gyújtja majd meg.

Fotó: Szegedi Karácsonyi Hetek FB oldala

MA KIDERÜL, KI LESZ A LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOK

Befutottunk a célegyenesbe, ma már a labdarúgó-világbajnokság döntőjét sasolhatjuk meg a Bárkában és Vár Sörözőben is Szegeden: a délután 16.00 órától kezdődő mérkőzésen kiderül, Argentína, vagy Franciaország állhat -e fel a dobogó legfelső fokára a katari labdarúgó – világbajnokságon.

Fotó: ingyentippek.com

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: micro step mini
'Fel a tetejéhez' gomb