Mindenmás

Nesze Neked, fehér karácsony: kifejezetten enyhe, kora tavaszias időjárás jöhet az ünnepekre Szegedre

Csípős éjszakai fagyokat, hideg nappalokat és havazást is kaptunk az elmúlt két hét során. A télies időnek azonban hamarosan vége szakad, és úgy tűnik, épp az ünnepekre érkezik meg az enyhülés – írta az Időkép.hu.

Az előrejelzések szerint a Kárpát-medencét jelenleg uraló fagyos légtömeget enyhe, óceáni eredetű léghullámok söprik el a hét első felében. A meleg levegő legelőször a magasabb légrétegekben érkezik meg, de ebből eleinte mi keveset fogunk érezni itt a felszínen, ahol kis időre még beragad a hideg levegő.

NEM LESZ FEHÉR A KARÁCSONY

Hétfő és kedd hajnalban is lehetnek erős fagyok, főként az északi tájakon kerülhetünk -10 fok közelébe. Még lesznek tájak, ahol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, a legtöbb helyen azonban 2-9 fok közötti értékekre készülhetünk a hét első felében. E mellé többnyire fátyolfelhős, helyenként ködös, rétegfelhős idő várható számottevő csapadék nélkül.

A fehér karácsony sorsa is egyre inkább eldőlni látszik. A szerdától várhatóan tovább fokozódik az enyhülés, és karácsonykor kifejezetten enyhe, kora tavaszt idéző időjárás jöhet Szegedre.

Az Időkép szerint sok helyen fagymentesek lehetnek az éjszakák, napközben pedig többfelé a 10 fokot is átlépheti majd a hőmérséklet. Így az a kevés, meglévő hótakaró is nagy eséllyel elolvadhat, jelentős csapadék-utánpótlás pedig egyelőre nem várható. Ha esetleg mégis jön valami, az nagy eséllyel eső formájában fog lehullani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb