Mindenmás

Leszakadt a mennyezet az egyik vásárhelyi iskola konyhájában – egy dolgozó megsérült, a rendőrség eljárást indított az ügyben

A hódmezővásárhelyi volt 602. számú iskola (jelenleg Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola) konyhájában ma reggel leszakadt a mennyezet – írja a Promenád24, ahol azt is kiemelték, hogy a szerencsétlen esetben egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett. A konyhát az üzemeltető vállalat biztonsági okok miatt bezárta, míg a rendőrség eljárást indított az ügyben.

Sürgősen át kellett szerveznie a Prizma Food Kft.-nek a mai napi ebédfőzését, miután egy eddig felújításban nem részesült épületrész plafonjáról leszakadt egy darab. A portál szerint a Bajcsy-Zsilinszky utcai konyhában történt baleset során egy ott dolgozó hölgy könnyebb sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállították. A Promenád24 megkereste a rendőrséget, mint kiemelték, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetést miatt indult eljárás az ügyben.

A CÉG NYOMON KÖVETI A DOLGOZÓ GYÓGYULÁSÁT

A lapnak mindezek mellett a Prizma Food Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese, Boros Attila is válaszolt. Azt írta, tudomásuk szerint a reggeli baleset során a hölgy dolgozó könnyebb sérülést szenvedett “a körülbelül 1 centiméter vastag, egy négyzetméternyi felületen lehulló vakolattól, a mentő az agyrázkódás kizárása végett szállította kórházba. Cégünk természetesen nyomon követi a gyógyulását, és megteszi a szükséges intézkedéseket” – tette hozzá a válaszlevélben, majd kiemelte: “A vizsgálat megállapította, hogy a 70-es években épült ingatlanban a beton gerendákon átvezetett szigetelés nélküli acél huzalozás miatt, egy négyzetméternyi helyen a vakolat elengedett. Ennek fő oka, a 70-es években nem szakszerűen megvalósított kivitelezés, amely kihagyta a munkálatok során a tapadóhíd, mint réteg felhordását.”

A közétkeztetési szolgáltatás ellátását ugyanakkor a baleset következtében át kellett szervezni ma Hódmezővásárhelyen. “A konyhát biztonsági okok miatt bezártuk, más egységekben főztük le az ételeket. Az ellátás biztonsága nincs veszélyben” – közölte Boros Attila.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb