Mindenmás

Tram-train baleset: a MÁV vizsgálja a körülményeket, az elsődleges jelentések alapján emberi mulasztás okozhatta az éjszakai koccanást Szegeden

Összeütközött két tram-train a vasútállomásnál – írtuk meg vasárnap hajnalban, majd a baleset körülményiről a MÁV-nál érdeklődtünk, a válaszuk pedig most érkezett meg. Mint kiemelték, a vizsgálat még folyamatban van, de az elsődleges jelentések alapján emberi mulasztás okozhatta a balesetet.

Mint megtudtuk, december 17-én 23:23-kor történt a baleset. A MÁV azt írta, hogy a szegedi vasútállomáson az induló vasútvillamos járatnak (33086) – eddig ismeretlen ok miatt – alacsony sebességgel ütközött neki a beérkező tram-train (33085). Kiemelték, hogy nem tartózkodott utas a két járműben, személyi sérülés nem történt, viszont a szerelvényekben jelentős anyagi kár keletkezett.

A VIZSGÁLAT MÉG FOLYAMATBAN VAN

A levélből az is kiderült, hogy a műszaki mentés csaknem 2 órát vett igénybe, vasárnap 1:34-kor adták vissza a forgalomnak a pályát. A tram-trainek helyett pótlóbuszok közlekedtek 4:16-ig. Hozzátették: a vizsgálat még folyamatban van, az elsődleges jelentések alapján emberi mulasztás okozhatta a balesetet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb