Szegedi Arcok

Gyűjtésbe kezdett a Sára Lépteiért Alapítvány, egy mindszenti fiúnak segítenének, hogy Gábor is élhessen még önálló életet

Sári egy vidám hatéves szegedi kislány, aki már több megpróbáltatáson esett át, mint mások egész életükben. Róla már többször írtunk, számos cikkben mutattuk be Nektek, most viszont a kislánynak létrehozott alapítvány kér segítséget Tőletek: egy mindszenti fiúnak gyűjtenek, hogy Gábor is élhessen még önálló életet.

“Lassan két éve már, hogy kislányunk érdekében lehajtottuk fejünket és segítséget kértünk. Létrehoztuk alapítványunkat kislányunk folyamatos és megfelelő fejlesztése érdekében. Kérésünk nem maradt válasz nélkül, sok segítő ember által biztosítottá vált Sára fejlesztése. Megfogadtuk, hogy amint lehetőségünk nyílik rá, abból a rengeteg jóból erőt merítve mi is megpróbálunk segíteni” – kezdték a történetet a Sára Lépteiért Alapítvány által, a szerkesztőségünknek küldött levélben. Mint kiemelték, két hónappal ezelőtt egy mindszenti család fordult hozzájuk bizalommal, mert fiukat a polineuropathiaja az elmúlt két évben szinte mozgásképtelenné tette.

KEREKESSZÉKBE KÉNYSZERÜLT GÁBOR

“Korábban iskolába járt, önálló életet élt, most pedig kerekesszékbe került. A családnak az anyagi helyzete nem teszi lehetővé a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgásterápia biztosítását részére. Alapítványunk segítségével részt vett múlt hónapban Pécsett az első intenzív terápiás héten a Borsóház Pécs Intenzív Terápiás Központban, ahol rámutattak, hogy megfelelő fejlesztés mellett Gábor is élhet még önálló életet, testében az idegek nem haltak el” – írták, majd kiemelték, hogy a Sára Lépteiért Alapítvány nem tudja a hatéves kislány terápiás költségei mellett, – mely 6-800.000. forint havonta – kifizetni még Gábor terápiáit is, hiszen ők is segítségre szorulnak. Ezért adománygyűjtést indítottak a fiúnak, hogy a számára vízválasztó következő egy évben megkaphassa a megfelelő fejlesztést Pécsett.

A CÉL 2,5 MILLIÓ FORINT

“A cél elérése nem lesz egyszerű, de bízunk benne, hogy a segítségetekkel sikerül, mert Gábornak 2.500.000. forintra van szüksége. Ez az összeg biztosítaná számára a következő egy évre a szükséges havi egy heti intenzív terápiát a Borsóházban, és a hozzá kapcsolódó szállás költségeit. Fogjunk össze, hogy Gábor is önálló életet élhessen!” – hangsúlyozták a Sára Lépteiért Alapítvány közösségi oldalán.

Segítenél Gábornak? Mutatjuk, hol teheted meg:

  • Sára Lépteiért Alapítvány
  • OTP Bank 11735005-26062082
  • Közlemény: Gera Gábor Zsolt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb