Mindenmás

Napi pofátlan: sekrestyéből lopott pénztárcát egy visszaeső bűnöző Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfivel szemben, aki nyáron egy belvárosi templom sekrestyéjébe surrant be és lopott el egy pénztárcát – írja az ügyészség közleményében.

Mint kiemelték, a vádirat szerint a vádlott 2022. augusztus 30. napján délután fél ötkor surrant be az egyik szegedi belvárosi templom sekrestyéjébe, ahonnan eltulajdonította a sértett pénztárcáját, a benne levő 50 ezer forinttal és személyes okmányokkal együtt. A nyomozás során a pénztárcát, valamint az okiratokat lefoglalták, és a sértettnek kiadták, az anyagi kár nem térült meg.

A VÁDLOTT TÖBBSZÖRÖSEN BÜNTETETT ELŐÉLETŰ

A vádlott többszörösen büntetett előéletű, a vádbeli cselekményt röviddel legutolsó végrehajtandó szabadságvesztésre ítélése után követte el. A járási ügyészség a többszörös visszaeső férfit lopás vétségével vádolja. Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy amennyiben a vádlott a bűnösségét a váddal egyezően az előkészítő ülésen elismeri, úgy abban az esetben a bíróság vele szemen 2 év börtönbüntetést szabjon ki. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb