Mindenmás

Napi pakk: borongós szegedi csütörtök, 7 fok és a biztos pont, avagy Kevin

…McCallister. Érkezik a karácsony előtti utolsó előtti-előtti Szeged365 napi pakk, benne az összes lényeges, reggeli infóval plusz a hírrel, amely nélkül nem ébredhet fel 163.000 szegedi: az idén is lesz Reszkessetek, betörők! a TV-ben.

EGY CEAUSESCU MÍNUSZ, GIBB TESÓK, NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot,

  • Zénó,
  • Anikó,
  • Nina,
  • Xavéria!

33 éve, 1989. december 22-én döntötték meg Romániában Nicolae Ceausescu hatalmát.

Ma 150 éve, hogy a város vezetői elfogadták a döntést, miszerint Budapest főváros néven Pest, Buda és Óbuda egyesült.

73 éve születtek a Gibb ikertestvérek, a Bee Gees alapítói.

BORONGÓS, SZÜRKE IDŐJÁRÁSUNK LESZ SZEGEDEN

Hajnalban a köd mellé egy kis esőt is kaptunk, napközben viszont csak a Dunántúlon szakadozhat fel időnként a felhőzet, így Szegeden alapvetően erősen felhős, borongós, helyenként tartósan párás, ködös időben lesz részünk. Napközben 7 fok körül alakulnak a maximumok. 

MINDENKI NYUGODJON MEG: 2022-BEN SINCS KARÁCSONY KEVIN NÉLKÜL

Nincs karácsony Kevin nélkül, december 24-én – a szintén kötelező Igazából Szerelem után – 21:10-től tűzte műsorára a Reszkessetek, betörők! című filmet a TV2, másnap, 25-én jön majd az Elveszve New Yorkban (20:45), karácsony második napján pedig a Maculay Culkin mentes, emberiségellenes bűntett kategóriába sorolható harmadik epizód (21:10).

Az elmúlt években csak egyszer fordult elő, hogy majdnem nem volt Reszkessetek, betörők! karácsonykor (végül volt, de erről majd később). 2012-ben adták le először az RTL-en, bár akkor még egy nyári időpontban, majd 2013–2017-ig a film első két részét december 24-én és december 25-én vetítették a csatornán. A helyzetet az bonyolította, hogy 2017-ben a TV2 szerezte meg a vetítési jogokat, azonban a műsorújságban ezzel szemben az szerepelt, hogy december 24-én a TV2-n a Sztárban sztár +1 kicsi extra kiadása fog menni, míg az RTL Klub-on az Ilyen az élet című vígjáték.

A TV2 végül beadta a derekát, és leadták a film első két részét a megszokott két időpontban, szenteste és karácsony első napján. A Reszkessetek, betörők! műsorra kerülése körüli bizonytalanság kiváltotta balhé viszont jól érzékeltette, mennyire fontos a magyaroknak, hogy karácsonykor ne csak a szeretteiket, hanem Kevint is lássák.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb