Közélet

Navracsics Tibor: mindent aláírt Brüsszel, jöhetnek az uniós pénzek Magyarországra

A helyreállítási terv után a 2021-2027-es kohéziós források felhasználását magában foglaló partnerségi megállapodás szövegét is elfogadta az Európai Bizottság, ezzel minden akadály elhárult az EU-s támogatások Magyarországra érkezése elől – jelentette be Navracsics Tibor.

“A hét elején abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a magyar kormány nevében aláírhattam a nemzeti helyreállítási tervvel kapcsolatos megállapodást. Ma pedig az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar operatív programokat, és magának a partnerségi megállapodásnak a szövegét” – jelentette be Navracsics Tibor, az európai uniós források felhasználásáért és területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

130 MILLIÁRD FORINTNYI ELŐLEG JÖN

Navracsics Tibor kifejtette: ezzel elértük a célunkat, az év végéig minden olyan megállapodást aláírtunk az Európai Bizottsággal, amely lehetővé teszi az európai uniós forrásokhoz való hozzáférést. Lehetővé teszi egyúttal 130 milliárd forintnyi előleg megérkezését, így meg tudjuk kezdeni a pályázatok kiírását, elindítani azokat a fejlesztéseket, amelyeket az EU-s forrásokkal támogatni tudunk. A miniszter mindenkinek köszönetet mondott, aki az elmúlt fél évben támogatta őt, akik előkészítették a szakmai anyagokat, minden szinten egyeztették az elképzeléseinket az uniós intézményrendszerrel, akik segítettek a vállalásokat megtenni, s azokat teljesíteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb