Közélet

Ismét lövöldözhettek a migránsok, ezúttal Szabadkán, a Tőzegbánya és a Makkhetes közötti erdős területen (frissítve)

Szerdán Szabadkán a Tőzegbánya és Makkhetes közötti erdős területen ismét lövöldöztek a migránsok – közölte a Dveri Vajdaság közleményében. A Szabad Magyar Szó a portálra hivatkozva azt írja, hogy ismét két migránstábor csapott össze, a bevándorlók pedig a magyar rendőrségre is tüzet nyitottak.

A portál szerint a lövöldözés 11.30 és 15.30 között folyamatosan tartott, a hangokból pedig hallatszott, hogy gépfegyvereik vannak az érintetteknek. A Dveri szerint a rendőrség csak figyelte az összecsapást, nem léptek közbe. Itt azonban nem értek véget az incidensek. A nagybani piac környékén lakók azt állítják, hogy az incidens szerdán délután a városban folytatódott, a migránsok autókból lőttek egymásra.

A Pannon RTV ugyanakkor azt írta, hogy csütörtökön kora reggel mintegy 20 csendőrjármű tartott a makkhetesi erdő felé. A rendőrök az erdőt próbálták megtisztítani a migránsoktól. A hajnali órákban a lakosok több mentő- és rendőrautót is láttak bemenni az erdőbe, kifelé viszont már nem.

FRISSÍTVE: 150 MIGRÁNST SZEDTEK ÖSSZE AZ ERDŐS RÉSZRŐL

A Pannon RTV azt írja, hogy a makkhetesi erdősávban élők még szerda este jelentették a hatóságoknak, hogy ismét lövöldözés hallható a makkhetesi erdő irányából. Csütörtök kora reggel több tucat rendőrségi, csendőrségi furgon, dzsip és egyéb jármű ment be a makkhetesi erdő sűrűjébe, illetve őket mentőautók is követték biztonsági okokból. Csütörtök délelőtt folyamatban volt a makkhetesi erdő teljes átfésülése. A portál szerint egy makkhetesi polgár rögzítette szerda este az állítólagos puskaropogást a közeli erdő felől. Az erdei utak mentén migránsok eldobált iratai, összetépett fényképek, bankkártyák, török és tunéziai fémpénzek hevernek a szemétkupacokban. A rendőrség különleges alakulatai ismét akcióba léptek a magyar határhoz közeli szabadkai erdőkben. A cél, hogy összegyűjtsék az erdőben található migránsokat is, illetve, hogy felkutassák az általuk használt fegyvereket. “Eddig mintegy 150 migránst gyűjtöttünk be a szabadkai erdőkből, akiket a Sjenicán található befogadóközpontba szállítottunk” – mondta Bojan Šoralov, észak-bácskai körzetvezető, aki cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint ismét lövöldözés volt.

LEGUTÓBB HORGOSON VOLT LÖVÖLDÖZÉS

November 24-én volt rendbontás a Szegedtől légvonalban mindössze 18 kilométerre lévő Horgoson. A Szabad Magyar Szó nevű vajdasági portál akkor azt írta, hogy lövöldözés is volt a település főutcáján. Egy térfigyelő kamera felvétele alapján pár perccel 18 óra előtt géppuskákkal felfegyverkezett kapucnis férfiak vonulnak végig a Bartók Béla utcán, a Horgos – a mi falunk nevű Facebook csoportban pedig egy olyan, a falu központjában készült videót tettek közzé, melyen a fegyverropogás zaja is hallható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb