Mindenmás

Ismét lehet pályázni a DARTKE szerb-magyar ösztöndíjára

A Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület (DARTKE) „Magyar-Szerb Határon Átnyúló Ifjúsági Innovatív Ösztöndíjprogram” című ösztöndíj pályázatára versenyt hirdet a pályázat célterületén (Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megye) élő 18. életévüket betöltött, de 37. életévüket be nem töltött fiatal felnőttek számára.

FRISSÍTVE: A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.

A gazdasági és társadalmi kohézió erősítése a Magyar-Szerb határmenti régióban a főbb regionális egyenlőtlenségek kiegyenlítése céljából, pénzügyi (ösztöndíj) és szolgáltatási támogatással, elsősorban a kisvállalkozások számára. A projekt lehetővé teszi 12 magyarországi fiatal számára, két hónapos ösztöndíjjal a határ túloldalán lévő vállalatnál (főként kkv-nál) vagy közintézménynél az innovatív tapasztalatszerzést. 
A program keretén belül a résztvevők számos szerbiai KKV működését ismerhetik meg a határ túloldalán, ezzel is hozzájárulva innovatív szemléletük fejlesztéséhez, tapasztalataik gyarapodásához a határon átnyúló régióban, ezzel biztosítva az újabb innovatív üzleti ötletek létrejöttét.

A versenyen elért eredmények alapján kerülnek kiválasztásra azon személyek, akik részt vehetnek az ösztöndíj pályázatban. 

A helyek száma korlátozott (maximum 42 fő), a jelentkezések jóváhagyását időrendben dolgozzuk fel. A kétnapos csapatverseny Szegeden kerül megrendezésre 2023. január első felében, ahol 6 fős csapatok küzdenek meg egymással az ösztöndíjprogramba jutásért. 

A verseny főbb alapszintű témakörei: 

Európai Uniós ismeretek, magyar-szerb gazdasági kapcsolatok, vállalkozási ismeretek, vállalkozásfejlesztés, üzleti tervezés, vállalkozás menedzsment, innovációs készség, problémamegoldás, prezentáció.

A jelentkezési űrlapot ITT találod.

A jelentkezés határideje: 2023.01.10. A részletekről a jelentkezőket A DARTKE egyesület az űrlapban megadott elérhetőségeiken tájékoztatja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb