Mindenmás

Tripla karambol volt az M5-ösön, összesen 8 autó tört össze (frissítve)

Szürreális képet fest az M5-ös autópálya a karácsony előtti utolsó péntek reggelen, 15-20 perc leforgása alatt összesen 8 autó tört össze, ebből 7 Balástyánál, két egymást követő karambolban. Frissítve: 9 után egy újabb, negyedik baleset is becsúszott, már 10 összetört kocsinál tartunk.

  • Az első baleset fél 8 előtt történt, amikor egymásba futott négy személyautó az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Balástya közelében, a 147. kilométernél. A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a kisteleki hivatásos tűzoltók cikkünk megírásának perceiben áramtalanítják a járműveket, amelyek a belső sávban vannak. Az érintett sztrádaszakaszon torlódásra kel számítani.
  • Pár perccel később jött egy második ütközés híre, mindössze egy kilométerrel arrébb, feltehetően az első baleset miatt feltorlódó kocsisorban újabb három személyautó ment össze, szintén Szeged felé, szintén Balástya térségében, a 148. kilométernél. A szegedi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést a balesetnél, amelyben egy teherautó is érintett. Az egységek áramtalanítják a járműveket. A helyszínen vannak a mentők is.
  • A harmadik balesetről szóló információ-pakk cikkünk megírása közben érkezett, mint a katasztrófavédelem közölte, szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi az M5-ös autópálya 71-es kilométerszelvényénél, Lajosmizse térségében, szintén a Szeged felé vezető irányban. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanítják a leállósávban álló járművet.

Vigyázz magadra! A biztonságos közlekedés támogatója Szeged újgenerációs takarítócége, az ATTRECT-CLEAN (70) 676 7333! 

FRISSÍTVE: TELJES AZ ÚTZÁR, TÖBB SÉRÜLT IS VAN

Cikkünket követően megérkezett a rendőrség közleménye is, mint írják, a feltorlódott kocsisor és a rossz látási viszonyok miatt az érintett szakaszon több baleset is történt. Teljes útzár van Balástyánál, a rendőrök a forgalmat a M5-ös autópálya 139-es kilométerszelvényénél, a kisteleki lehajtónál az 5-ös főútra terelik. A forgalom a sztrádára az M43-as autópáya csomópontjánál térhet vissza.

Információink szerint több sérült is van, amint friss hírek érkeznek, cikkünk újból frissülni fog.

FRISSÍTVE, 2.0 (09:48): ÚJABB KARAMBOL TÖRTÉNT, EDDIG 10 AUTÓ MÍNUSZ A MA REGGEL

Újabb karambol történt Balástyánál reggel 9 után, másfél óra alatt 10 kocsit törtek össze, sérültek is vannak.

Íme:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb