Mindenmás

Idén már nem lesz igazi tél Szegeden: 15 fokkal és kora tavaszias, meleg idővel búcsúzik az óév

Nem tart sokáig a hidegfront hatása, csütörtöktől ismét melegedés jön, így szilveszterkor akár a 15 fokot is meghaladhatjuk országszerte – írja az Időkép. Az előrejelzések szerint kora tavasziasan meleg idővel búcsúzik az óév.

Mint írják, kedden a feltámadó északnyugati széllel egy hidegfront érkezik, mögötte szerda és csütörtök hajnalban többfelé lehet fagy, illetve szerdán mindenhol 10 fok alatt maradnak a maximumok. Ennyiben azonban ki is merül a front ereje, csütörtöktől újabb felmelegedés jön, délnyugatira fordul az áramlás.

SZOMBATON LESZ A LEGMELEGEBB

Pénteken egy melegfront felhőzetéből szórványosan előfordulhat kevés eső, majd szilveszterkor az ország nagy részén már nem várható csapadék, fátyolfelhős-napos, kora tavasziasan meleg idővel búcsúzik az óév. Egyedül északon ragadhat be a hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet. Itt 5-9 fok között állhatnak meg a maximumok, máshol viszont 10-15 fokig melegszik a levegő, sőt délnyugaton 16-17 fok is lehet. Szegedre 13-15 jósolnak erre a napra. Vagyis, az időjárás kísértetiesen hasonlítani fog a tavalyi szilveszterre, amikor is az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt.

Az előrejelzések szerint változás az új év első napján sem jön, hasonlóan meleg, tavaszias időben lesz részünk, mint szilveszterkor, vagy karácsonykor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb