Mindenmás

Már most nálunk a legdrágább a tankolás a régióban, és szerdán újabb 10 forinttal emelkedik a benzin átlagára

Január negyedikétől újabb változás lép életbe a szegedi benzinkutakon, szerdától ugyanis a benzin ára bruttó 10, míg a gázolajé 4 forinttal emelkedik – derült ki a Holtankoljak legfrissebb előrejelzéséből.

Nincs megállás az üzemanyagárak emelkedésében. Szerdán a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig 4 forinttal kell többet fizetni a töltőállomást üzemeltetőknek – írja a Holtankoljak. Mint írják, ez a változás várhatóan a kiskereskedelmi árakat is érinteni fogja, így január 4-től az alábbi átlagárakra számítunk a benzinkutakon: 

  • 95-ös benzin: 652 Ft/liter,
  • gázolaj: 720 Ft/liter.

MINIMÁLIS AZ ÁREMELKEDÉS

A lap első heti üzemanyagárváltozás-előrejelzése szerint a 2023-as év első hetében is változhatnak az üzemanyagárak, mivel a Brent olaj hordónkénti ára 86 dollárra emelkedett egy hét alatt, ami 2 százalékos változást jelent. A forint pedig némileg erősödött a dollárral szemben, egészen 373 forintig ment vissza egy hét alatt az árfolyam. A fenti események minimális áremelkedést hozhatnak a hazai üzemanyagárakban. 

A SZOMSZÉDOS ORSZÁGOKBAN OLCSÓBB A BENZIN

A Telex ugyanakkor azt írja, hogy a régióban már most Magyarország az egyik éllovas az üzemanyagok árában: 400 forintos euróval számolva a szomszédos országok mindegyikében alacsonyabb a benzin literenkénti átlagára, mint nálunk – a Holtankoljak.hu szerint még Ausztriában is. Sőt, a lengyel, a bolgár és a januártól 1,53 eurós cseh benzinár is elmarad a magyartól.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb