Mindenmás

Konténer és szemeteskuka is lángolt szilveszter estéjén Szegeden, a Vedres utcában pedig egy idős embert kellett megmenteni

Nem unatkoztak a vármegyei tűzoltók szilveszter estéjén és az új év első napján sem. A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfői beszámolója szerint az elmúlt hétvégén:

  • szemeteskonténer és egy utcai szemetes is lángolt Szegeden,
  • a Vedres utcában egy idős embert kellett megmenteni,
  • míg Ásotthalom külterületén két autó is kiégett.

LÁNGOLTAK A KUKÁK SZEGEDEN

A tájékoztatás szerint szombaton este tizenegy órakor egy szemeteskonténer égett Szegeden, az Olajbányász téren. A szegedi tűzoltók oltották el a lángokat. Hajnali kettő óra után azután újabb bejelentés érkezett, ezúttal a Gáspár Zoltán utcában lángolt egy utcai szemetes. A tűz nem terjedt tovább, a város hivatásos egysége egy vízsugárral végezte el a beavatkozást.

A VEDRES UTCÁBA IS SEGÍTENI KELLETT, ÁSOTTHALMON PEDIG KÉT AUTÓ ÉGETT

Mint tovább kiemelték, rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni egy idős ember szilveszter napján Szegeden. Délután riasztották a szegedi tűzoltókat a Vedres utca egyik lakásába. A tűzoltók a bejárati ajtót felfeszítve jutottak be a lezárt ingatlanba, majd a beteget átadták a mentők munkatársainak.   Mindezek mellett az is kiderült, hogy január elsején, az esti órákban két autó is égett Ásotthalom külterületén. A ruzsai és a szegedi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes egységek oltották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

SZILVESZTER NAPJÁN ÖSSZESEN 197 SEGÉLYHÍVÁS ÉRKEZETT

Az év utolsó napján egyébként 197 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. Tűzijátékok miatt 37 tűz keletkezett az éjjel. A legtöbbször kigyulladt tujákhoz, kukákhoz és égő tűzijátékmaradványokhoz riasztották a tűzoltókat, de volt ahol autó, vagy épület gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb