Mindenmás

Meghalt Ken Block, 10-ből 9 szegedi autóbolond példaképe (frissítve)

55 éves korában, hómobil-balesetben elhunyt az ismert autóversenyző és showman, a Gymkhana megálmodója – írta kedd reggel a Vezess.hu. A Szegeden is nagy kultusznak örvendő legenda hétfőn, a kora délutáni órákban szenvedett hómobil-balesetet.

A szűkszavú hivatalos tájékoztatóból annyi derül ki, hogy egy meredélyen haladt, amikor járműve felborult és maga alá temette.

Ken Block szokatlanul későn, közel negyvenévesen kezdett foglalkozni a motorsporttal, de gyorsan komoly sikereket ért el, elsősorban raliban és ralikrosszban. 2005-ben kezdte meg autóversenyzői karrierjét, rögtön az első évben elnyerte az év újonca címet a Rally America bajnokságában. A World Rally Championshipnek (WRC) is versenyzője volt, valamint több címet szerzett ralikrosszban az X Games nevű extrémsport-versenyen. Ismertté azonban Gymkhana videóival, driftsport alapú akrobatikus mutatványaival vált.

Imádtuk, ahogy csapatja:

FRISSÍTVE: UTAH ÁLLAMBAN TÖRTÉNT A BALESET, A HELYSZÍNEN MEGHALT A LEGENDA

Cikkünk megjelenését követően újabb információk érkeztek a tragédia kapcsán. A The Guardian szerint a baleset az Egyesült Államokban, Utah államban történt. A helyi hatóságok szerint Ken Block egy meredek lejtőn csúszott le a hómobillal, de eközben a jármű felborult és rá is zuhant. A súlyos sérülések következtében a legenda még a helyszínen életét vesztette. A közleményben hozzátették: Ken Block egy csapattal együtt hómobilozott hétfőn, de a balesetet egyedüliként szenvedte. 

Mint az Index kiszúrta, az utolsó posztját magyar idő szerint hétfő este osztotta meg az Instagramon, egy 24 órán át elérhető Insta-sztoriban. Akkor még autót vezetett azon a havas tájon, ahol később a baleset történt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb