Mindenmás

Napi pakk: hidegfront, 12 fok, 1.3 milliárdos kormányzati rezsitámogatás jön Szegedre

Klasszul indul az újév: pont aznap, hogy lekapcsolták Szeged díszvilágítását, bejelentették, hogy közel 1.3 milliárd forintos kormányzati támogatást kap az önkormányzat a bölcsődék, óvodák, sportlétesítmények, kultúrális és szociális intézmények üzemeltetésére. A bejelentés mellé kaptunk egy hidegfrontot is, borongós keddi időjárással és 7-12 fokkal.

NÉVNAPOSOK, MILLIÁRDOK, GYŰRŰK URA

Boldog névnapot Nektek,

  • Genovéva, 
  • Benjámin,
  • Hermina!

131 éve született Dél-Afrikában J. R. R. Tolkien nyelvész, regényíró, a Gyűrűk ura elkövetője.

527 éve Leonardo da Vinci először próbálta ki a maga által készített repülőszerkezetét, a dolog nem jött össze, de legalább túlélte.

A HÉT BEJELENTÉSE MÁR HÉTFŐN BEFUTOTT: 1.3 MILLIÁRDOS TÁMOGATÁST KAP A KORMÁNYTÓL SZEGED

A kormány hétfőn – a korábbi 10 ezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után – most a 10 ezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek energiaáremelkedés miatti támogatásáról döntött közel 44 milliárd forint értékben. Mint Mihálffy Béla országgyűlési képviselő bejelentette,

Szeged 1 299 504 290 forint közvetlen kormányzati támogatást kap,

a megítélt támogatást az önkormányzat a fenntartásában működő intézmények (bölcsődék, óvodák, sportlétesítmények, kultúrális és szociális intézmények) rezsitámogatására költheti.

BORONGÓS IDŐ, HIDEGFRONT, 7-12 FOK

Párás, ködös a reggel, napközben pedig egy hidegfront hoz felhősebb, borongósabb időt Szegedre. Délután helyenként, este szórványosan fordulhat elő gyenge eső. Az északnyugati szél több helyen megélénkülhet. Napközben 7-12 fokra van kilátás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb