Kikapcs

Óriásit durrant a szegedi Dj Dominique: Dr. Alban, East 17, Lou Bega és a Culture Beat is Várkonyi Attila buliján fog tombolni

Várkonyi Attilát, avagy Dj Dominique-ot, az ország talán legismertebb, ráadásul szegedi biofizikus családból származó, a Ságváriban érettségiző lemezlovasát már senkinek sem kell bemutatni. Ugyanez a helyzet az általa elindított Fergeteg Party sorozattal is, azonban az Attila által január 14-re, jövő szombatra az MVM Dome-ba szervezett, grandiózus retro-őrület még teljesen új:

…jön az MVM Retro Dome, a színpadon Dr. Albannal, az East 17-nel, Lou Begaval és a Culture Beattel!

Az újdonság kapcsán Várkonyi Attila alapítóval, házigazdával, művészeti vezetővel beszélgetünk, közben pedig IDE teszünk egy LINKET, ahol egy kattintással tudsz beszállókártyát váltani Dj Dominique jövő hétvégi időgépébe.

FERGETEG PARTY, XXL KIADÁSBAN, TINIKORUNK SZTÁRJAIVAL

Január 14-én a budapesti MVM Dome, az ország legújabb arénája ad otthont 2023 első igazi Fergeteg Party-jának és nagyszabású retro bulijának, ahol a szegedi születésű DJ Dominique lesz a házigazda és a művészeti vezető is egyben. Az eseményen olyan külföldi sztárokkal találkozhat a közönség, mint:

  • Dr. Alban
  • Culture Beat
  • East 17
  • Lou Bega
  • Kozmix
  • Csordás Tibi (ex Fiesta)
  • Zoltán Erika
  • Animal Cannibals
  • AD Studio

DJ Dominique elmondta, hogy megtiszteltetés számára, hogy a sok önállóan szervezett Fergeteg Party és a sok zenekarral való közös munka gyümölcseként felkérést kapott az ország legnagyobb befogadóképességű csarnokába, amelynek olyan új illata van, mint egy vadonatúj autónak.

AHOGY A GYÖNGYÉBEN ÜVÖLTÖTTÜK ANNO: SING HALLELUJAH, SZEGED!

A külföldi sztárok közül itt lesz Dr. Alban, aki a legtöbb toplistás dalt készítette a 90-es években ebben a popműfajban, Lou Bega, aki egy nagyon különleges előadó és nagyon keveset járt Magyarországon, ahogy a ’90-es évek ikonikus fiúbandája, az East 17 is ritkán koncertezett csak nálunk. Eljön a Culture Beat is, aki a modern elektronikus hangzású zenének az egyik apostola és a kezdetek óta a mai napig nagy sikerrel járja a világot. Tehát nívós előadók várnak a közönségre a külföldi szekcióban is.
A magyarok közül pedig tényleg itt lesz az élvonal: Zoltán Erika, a Kozmix, Csordás Tibi (Fiesta), az Animal Cannibals, az AD Stúdióból Auguszt Bárió, és sorolhatnám még hosszasan.
„Az a megtisztelő feladat ért engem, hogy nekem kell ezekből a zenekarokból összeállítani egy show-t, ami több órán keresztül csak a legismertebb, csak a legjobb dalokat hozza el a közönségnek. Nagyon várom, nagyon sokat dolgozunk rajta, és izgatottan várom a végkifejletet.”

A LEGNAGYOBB TOMBOLÁS MINDIG A MAGYAR SLÁGEREKNÉL TÖR KI

Milyen a magyar közönség hozzáállása a magyar és a külföldi fellépőkhöz? „Rátapintottál a lényegre, mert nekem nagyon sok fesztiválon való részvétel után az a tapasztalatom, hogy a magyar emberek szeretik megnézni a külföldi sztárokat, hiszen a gyerekkorukat idézi és nagyon sokan nem láthatták a 90-es években élőben Dr. Albánt, vagy Lou Begát, de az igazi buli akkor is a magyar előadók számaival kezdődik. Tehát én azt látom, a fesztiválokat figyelembe véve, hogy az igazi nagy tombolás mindig a magyar előadók dalai hallatán éri el a tetőfokát. Nyilván ebben benne van, hogy értik egymás nyelvét, hogy mindenkinek egy-egy dalhoz kötődik egy érzelem, egy emlék. Úgyhogy mi azt mondjuk és így is gondoljuk és így is van, hogy egy szinten kezeljük a magyar és külföldi sztárokat, bár nagyon nem kellett megerőltetni magunkat, hiszen Magyarországról is az élvonal fogadta el a meghívást. Nagyon – nagyon izgatottan várom, hogyan fogja a közönség fogadni ezt az új elgondolást, ezt az újfajta show-t.”

LÉZER, PYRO, MOZGATHATÓ LED-FALAK

De mit is takar ez az újfajta show kifejezés?  „Nagyon sok lehetőséget kaptam a szervezőktől, illetve a producercsapattól. A legmodernebb technikai vívmányok, lézer, piro, mozgatható ledfalak, 360 fokban teljesen körbe forgatható DJ pult, nagyon sok olyan technikai elem is bekerül ide, ami egyedi és még nem volt Magyarországon semmilyen színpadon és így együtt még biztosan nem volt semmilyen eseményen.”
„Én lélekben is nagyon készülök erre az eseményre. Ez azt jelenti, hogy három generáció is jelen van már ezeken a bulikon. Itt vannak az ötvenesek, hatvanasok, tehát az én generációm, itt vannak az ő gyermekeik, a harmincasok, negyvenesek, és már az ő gyermekeik is olyan idősek, hogy tizenévesen már ott vannak és képviseltetik magukat ezeken a bulikon. Azt gondolom, hogy az első két generációnak nagyon jólesik visszaemlékezni ezekre a dalokra és ezekre az évekre. Én nagyon fontosnak tartom, nagyon szépek ezek az elektronikai és látványvívmányok, amiket meg fogunk mutatni a színpadon, nagyon fontos, hogy milyen hihetetlen hangtechnika lesz, de mindennél fontosabb az, hogy akik ott állnak a színpadon, értsenek szót az emberekkel, váltsanak ki érzelmet a vendégekből. Számomra ez a legfontosabb, és az én Fergeteg Party-jaimnak a legnagyobb erénye, mindig az a fajta érzelmi kötődés, ahogy egymás felé nyúlunk és egymással találkozunk a rendezvényeken. Itt rengeteg látványelemmel és effekttel megtámogatva ugyan a legfontosabb mégis az érzelem és az ember”

EGY ESTÉRE GARANTÁLTAN ELFELEJTJÜK AZ ÖSSZES IDEGBAJUNKAT

Kinek szól ez a Fergeteg-Party? „Azt gondolom, hogy mindenkinek, és nagy szeretettel várom, szülővárosom, Szeged minden polgárát, mert úgy hiszem, érzem, hogy mi, szegediek összetartunk. Bárhol találkozunk, nagyon sokan megszólítanak az országban mindenfelé, hogy olvastam, te is szegedi vagy, vagy, hogy én is a Ságváriba jártam, tehát megvannak a közös pontok.  Nagyon – nagyon várom  minden szegedi barátomat, ismerősömet és ismeretlent, hogy eljöjjön. Ha picit nehezebb is a helyzet most és sajnos nem tudom kifizetni a sárga csekkjét mindenkinek, azt meg tudom ígérni, hogy ezen az estén biztosan mindenki minden búját-baját elfelejti, és együtt fogjuk az ország legnagyobb arénájában ünnepelni az új év első igazi retro buliját”

RETRO DOME + FERGETEG PARTY: Culture Beat,Lou Bega,Dr. Alban,East 17,Dj Dominique
Helyszín: MVM Dome, 1098 Budapest, Üllői út 131.
2023. január 14. (szombat), 20.00 – MVM Dome
Jegyvásárláshoz KATTINTS IDE!
Belépőjegy-játékért irány a Szeged365 FACEBOOK oldala!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb