Blog

Szegeden verték ki a fogát a pont ma 57 éves Ganxsta Zolee-nak

Ma ünnepli 57. születésnapját a nemzet Döglegye, Zana Zoltán, avagy Ganxsta Zolee. A korábban jéghokisként, majd a Sex Action dobosaként is ismertté vált rappert a szombat reggeli Szeged365 Napi Pakkban köszöntöttük, a megjelenést követően pedig egy Szöszös Mackó nevű kommentelő küldött be egy legendás, szegedi sztorit, a főszerepben a ma ünneplő rapperrel, nomeg egy szegedi jégkorong-játékossal, aki egy meccsen kialakult bunyóban az ütőjével verte ki Döglégy fogát. Már megszokhattuk, hogy szinte minden ikonikus dolog a Napfény Városából indul(t), így volt ez a zenész legendás aranyfogával is, melyet a szegedi bunyó után ültettek be a szájába.

10-ből 5 Szeged365 sztori Tőletek származik, ez is egy ilyen. Hálásan köszönünk minden beküldött tudósítást, fotót, videót, ha nálad is van egy, ide várjuk: [email protected]!

HA MÁR SZÜLETÉSNAPJA VAN: ÍME A DÖGLÉGY-SZTORI, A TISZTES SZÍNÉSZ-CSALÁDTÓL A KARTELIG

A három híján 60 éves Zana Zoltán 1966. január 7-én Zana József színész és Kassai Ilona Kossuth-díjas színésznő gyermekeként született Budapesten, szóval, akkor még úgy nézett ki, rendes ember lesz belőle (csak trollkodunk, nyugi). Nem semmi zenei karrier van mögötte, amely még jóval a Kartel előtt indult, az IPI 00244105111 szerzői azonosítója 200 zeneműnél jelenik meg, szövegíróként és zeneszerzőként is.

  • 1988–1989 között az Őrjítő Gyógyhullám együttes tagja volt,
  • 1989-ben került a Block nevű együttesbe,
  • 1989–1990 között a Dance zenekar dobosa volt, ezzel párhuzamosan a Love nevű négytagú rockformációban is játszott beugró dobosként, ennek a zenekarnak az énekese volt Szendrey Zsolt, akivel később a Sex Actionben is együtt zenéltek.
  • Az Fuck Off System nevű dark rock zenekarban a legendás trió feloszlása előtt ő játszotta végig az utolsó turnét, mint dobos.
  • A fenti bandából 1989-ben alapított, legendás magyar dirty rock formáció, a Sex Action, majd az ebből lett Action durrantotta be a Ganxsta-kultuszt, a dobolás mellett itt kezdett el először rappelni.
  • 1995-től lett a Ganxsta Zolee és a Kartel nevű gengszter hiphop együttes frontembere, a többit meg már úgyis tudjátok, szerintünk többször voltak fellépni a SZIN-en, mint ahányszor Frank Sanyi bácsi paprikát dobott a halászleveibe az elmúlt 30 évben.

CSENDES-ÜLŐS BULIK, FINOM ELEGANCIÁVAL

Na jó, annyira nem. Sőt, a Kartel tagjai több alkalommal bunyóztak, mint aktív pályafutása során Kokó:

  • Döglégy elmondása szerint egyszer egy falunapon keveredtek verekedésbe egy vendéggel,
  • később Zana egy céges karácsonyi rendezvényen okozott súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket az őket meghívó cég alkalmazottjának, majd a rendőrség kiérkezése előtt a zenekarral együtt elmenekült a helyszínről.

A NAP, AMIKOR SZEGEDEN VERTÉK KI DÖGLÉGY FOGÁT

Mára már a Kartel zenekar védjegyévé vált a rapper aranyfoga, mely egy Szegeden lejátszódott tömegverekedés következménye. A zenész imádja a jégkorongot, és az amatőr ligában gyakran indult versenyeken. Az ominózus eset is egy ilyen mérkőzésen történt. Szegeden játszottak, amikor összecsaptak az indulatok. Játékosként a neve a “Zana Féreg Zoltán” volt, ami jól mutatta, hogy a többség nem kedvelte a szabad szájú férfit, akinek gyakran volt konfliktusa az ellenféllel és a közönséggel is.

“A kapussal zrikáltuk egymást egész mérkőzés alatt, aztán eljött az a pillanat, amikor fogta az ütőt, én éppen kiállításból jöttem vissza, és gyomron szúrtam az ütőmmel, ő pedig úgy szájon vágott, hogy láttam, ahogy elrepül a fogam, és kilyukadt a szám”

– mesélte annak idején az Aktív kameráinak Ganxsta.

Kettőjük konfliktusa még nem ért itt véget, a verekedésbe a közönség is beszállt, a meccset pedig lefújták. A zenész szerencsétlenségére a dulakodó tömeg aljára került, így még a válla is kifordult, ahogy lenyugodtak a kedélyek, rögtön kórházba vitték. Miután ellátták súlyos sérüléseit, a fogászaton egy furcsa kéréssel állt elő, foga helyére fekete porcelánt akart rakatni, de az orvos nem vállalta a műveletet, így kiegyeztek egy aranyban, ami akkortájt, 1998-ban még szokatlan volt – írta a Femina.

Forrás: Femina, TV2 Aktív, Wikipedia

Fotók: Ganxsta Zolee és a Kartel

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb