Mindenmás

Zajlik az élet a határon: az elmúlt 24 órában 186 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. január 6-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban Csongrád-Csanád vármegyében 13 esetben összesen 186 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Balástya, Domaszék, Mórahalom, Öttömös, Ruzsa, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén, derült ki az ORFK Kommunikációs Szolgálat tájékoztatásából.

Mint írták, a feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, georgiai, indiai, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

EMBERCSEMPÉSZÉS MIATT IS TÖBB ESETBEN INDULT BÜNTETŐELJÁRÁS

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében a rendőrök összesen 6 esetben 154 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Ugyanakkor embercsempészés miatt is több esetben indult büntetőeljárás megyénkben:

  • Ruzsánál a rendőrök január 6-án 1 órakor ellenőrzés alá vontak egy ukrán állampolgárt, egy ukrán honosságú személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban 5 fő magukat afgán és bangladesi állampolgárnak valló férfi tartózkodott utasként.
  • A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján a járőrök, Domaszéknél, január 6-án 5 óra 5 perckor ellenőriztek egy cseh férfit, egy cseh személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban utasként 9 szír állampolgárságú férfi és nő utazott.
  • Balástya belterületén, január 6-án 10 óra 40 perckor a járőrök ellenőriztek egy német  honosságú kistehergépkocsit, amelyet egy török férfi vezetett. A jármű rakterében 6 fő, magát török és afgán állampolgárságúnak valló férfi és nő utazott.
  • Mórahalom külterületén, január 6-án 13 óra 10 perckor a járőrök ellenőriztek egy lengyel  honosságú személygépkocsit, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A járműben utasként 4, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb