Közélet

Megváltozott a forgalmi rend az Aradi Vértanúk terén

Megváltozott a forgalmi rend az Aradi Vértanúk terén. A Tisza Lajos körút felől érkezőket a Dóm tér megkerülésével terelik el – hívta fel a szerkesztőségünk figyelmét a változásra Mihály olvasónk.

Mint kiderült, a Szegedi Vízmű vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez két ütemben az Aradi Vértanúk terén 2023. január 9-től – várhatóan – február végéig. A munkálatok során ezért útlezárásra és forgalomelterelésre kell számítani.

Mihály olvasónk fotója, köszönjük szépen!

RENDSZERESEN FORDULTAK ELŐ ITT MEGHIBÁSODÁSOK

Mint kiemelték, a most felújításra kerülő vezetékszakaszon rendszeresen fordultak elő szivárgással is együtt járó meghibásodások az utóbbi időkben (legutóbb december végén), ami azonnali beavatkozást igényel, így a jellemzően több mint 50 éves vezetékeknél nem halasztható tovább a felújítás. A meglévő vízvezeték átépítése nyílt munkaárokban történő kivitelezéssel valósul meg. A munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. végzi.

A vállalat felhívta a figyelmet arra, hogy az Aradi Vértanúk tere körüli útszakasz a Rerrich Béla téri leágazástól a Zrínyi utcáig van lezárva, az autós és a kerékpáros forgalom elől is. Mind az autósok, mind a kerékpárral közlekedők a Rerrich Béla téren keresztül tudják megkerülni a lezárást, a Rerrich Béla tér és a Somogyi utca közötti úton, ahol a forgalmi irány a munkálatok idejére ideiglenesen megváltozik (Rerrich tér irányából lehet csak haladni a Somogyi utca felé). A munkálatok a villamosközlekedést nem befolyásolják.

IDŐSZAKOS KORLÁTOZÁSOK LESZNEK A VÍZELLÁTÁSBAN

Az érintett körzetben az ivóvízszolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Vízmű. A tervek szerint – teljes szélességű aszfaltozást követően – 2023. február végére visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb