Mindenmás

Kétségbeesetten keresi nővére azt a 14 éves lányt, aki Szegedről tűnt el

Kétségbeesetten keresi nővére a 14 éves Benkő Szimonetta Cintiát, aki már harmadjára tűnt el a nevelőotthonból, Szegedről. A fiatal lányt azért emelték ki családjából, mert miután megismerkedett a jelenlegi párjával, Aladárral, nem járt be az iskolába, illetve esténként is kimaradozott otthonról – írja a Ripost.

Mint kiemelték, Alexandra, a lány nővére Hollandiából próbálja megtalálni legkisebb testvérét. Mint mondta: “a barátja előtt semmi gond nem volt Sziszivel. A srác miatt került a szegedi nevelőotthonba. Mi nyolcan vagyunk testvérek, egyikünkkel se volt soha semmi gond.” Az is kiderült, hogy amikor először eltűnt az intézetből, a barátja családjánál, Bakson találták meg a fiatal lányt. “A rendőröknek azt mondták, hogy a lány nincs náluk, mivel már szakítottak. Ennek ellenére másnap megtalálták a húgomat a padláson” – mesélte a lapnak.

HÁROM HÉT UTÁN, VÁGÁSOKKAL A BOKÁJÁN TALÁLTÁK MEG A FIATAL LÁNYT

A Ripost szerint amint Aladár és családja megtudták, hogy Alexandra szeretne húga gyámja lenni, fenyegetni kezdték őt. Nővére rögtön szólt az otthonnak, hogy lehetséges, hogy húga újra el fog tűnni, mivel barátja és családja is manipulálja a fiatalt. “Gondolom nem vettek engem elég komolyan, mert másnap Sziszi újra eltűnt. Ekkor a rendőrség 3 hét után újra Bakson találta meg a kislányt, a bokáján 10 centiméteres vágásokkal” – tette hozzá. Mindezek után a csanádpalotai nevelőotthonba szállították a fiatal lányt, ahol már lánytestvérével sem engedték beszélni. “Amikor hazaérkeztem Budapestre és jeleztem az otthonnak, hogy szeretnék találkozni a húgommal, közölték velem, hogy sajnos nem lehetséges, ugyanis a hétvégén ismeretlen helyre távozott és azóta sem tért vissza” – magyarázta.

ISMÉT KERESIK A LÁNYT

Alexandra viszont ekkor kapott egy fülest, miszerint a húgát újra Bakson rejtegetik. Ezt az információt rögtön továbbította a rendőrségnek, akik meg is találták Sziszit. Amikor utoljára beszéltem vele, olyan volt a hangja, mintha drog hatása alatt állna. Nem sokkal később újra eltűnt és november 29-e óta semmi életjelet nem adott magáról – mondta megtörten, és mint kiderült, a rendőrség hivatalos honlapján is eltűntként kezelik a fiatal lányt. Nővére elmondása szerint több baksi is jelezte, hogy Sziszi már hamis személyit is kapott és valószínűleg külföldre vitték. “Nagyon félek, hogy mibe keveredhetett bele. A kislány nincs jó helyen és nem fogok leállni, amíg meg nem találjuk!” – jelentette ki Alexandra. 

Aki a fiatal lány jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen bármelyik rendőri szervnél.

Telefonon a névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság 06/62/562-400-as hívószámán, továbbá a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, valamint a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb