Sport

A fiataloké a jövő: két szegedi is bekerült az U17-es magyar röplabda-válogatott keretébe, a harmadik helyen zárták a maribori Eb-selejtezőtornát

A magyar válogatott, két szegedivel, Szepesi Mátéval és Fitor Patrickkal a fedélzetén bronzérmes lett az U17-es fiú röplabdázók szlovéniai Eb-selejtezőtornáján. Bodonyi Ákos csapata csoportmásodikként jutott be a legjobb négy közé a nyolccsapatos viadalon, majd az elődöntőben a mieink vereséget szenvedtek a házigazdáktól, így a zárónapon az izraeliek következtek, és a magyar fiúk végül sikerrel vették ezt az akadályt: a harmadik helyen továbbjutottak a selejtező második szakaszába – írja a Nemzeti Sport. A portál szerint igazán ütőképes csapat lett az U17-es fiúválogatott.

„Fantasztikus hetet zártunk, amely után most még kavarognak az emberben a gondolatok” – értékelt Bodonyi Ákos szövetségi edző a bronzmeccs után az MRSZ honlapján. Mint mondta: “először is nagyon büszke vagyok a csapatomra, valamint köszönettel tartozom mindenkinek, aki ezt a sikert elősegítette. Igyekeztünk a legütőképesebb szerkezetet megtalálni a válogatotthoz, azt gondolom, ezt sikerrel tettük. A fiúk nagyon szép és harcos játékot mutattak be az esetek többségében, ennek köszönhetően nálunk magasabban jegyzett együtteseket sikerült megszorongatni, illetve megverni.”

MÉLTÁN BÜSZKÉK LEHETÜNK

“Látjuk azt, hogy miben kell még fejlődnünk és előrelépnünk ahhoz, hogy ezt a helyünket megőrizzük, vagy ennél jobb pozíciót is érjünk el az európai országok között. A jövőben igyekszünk ezekre a feladatokra koncentrálni, és tovább építeni, fejleszteni a játékunkat annak érdekében, hogy továbbra is eredményesen szerepeljünk. Köszönöm ezt az „utazást“ mindenkinek, a sportolóknak a hozzáállást, méltán lehetünk büszkék rájuk” – mondta a szövetségi edző. A portál szerint a mostani siker értékét az is növeli, hogy az elmúlt években a mieink rendre kiestek a selejtezők első fordulójában: 2022-ben hetedikként, 2021-ben hatodikként búcsúztak ebben a fázisban. 15 éve nem kerültek be ilyen korosztályban a bajnokságba, ilyen pozícióban a magyar fiatalok.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb