Mindenmás

A Szeged Nova-ban sütik a világbajnokságon is hatalmas sikert arató fenséges pizzát! A Nápolyból Szegedre költöző pizza séf, Alex megmutatta hogyan kell elkészíteni!

Olaszországban, Pármában minden évben megrendezik a Pizza Világbajnokságot! Nagyon nehéz versenyezni az olaszok ellen, ha pizzáról van szó, de tavaly magyar csapat is indult, és előkelő helyezést értünk el a rangos eseményen. A kiváló csapat tagja volt Paduraru Alexandru pizza séf is, aki Nápolyból Szegedre költözött , és egyszerűen beleszeretett városunkba. Nézd meg a videót, amelyben bekukkantunk a Szeged Nova fatüzelésű kemencéjébe is, beszélgetünk Alexandru-val, a szakma legjavát Nápolyban tanuló pizza séffel, aki a végén egy kétszemélyes pizza meghívást is felajánlott a Szeged365 olvasóinak! Vigyázat, a cikk olvasása után elképesztő vágyat fogsz érezni, egy eredeti nápolyi pizza után.

Nagyon izgatottak voltunk, amikor a Szeged Nova-ba értünk, hiszen tudtuk: Nápolyban felnövő, a világbajnokságon résztvevő, ott a legjobb 10 közé jutó magyar csapatban szereplő pizza séffel találkozhatunk, és ha ügyesek vagyunk akkor még együtt is süthetünk Alex-al. Nagyon kíváncsi voltam rá: Hogyan került Nápolyba? Mennyi pizzát sütött már? Sőt azt is megtudtuk, hogy nagyon szereti városunkat Szegedet! Nézd meg gasztro vlogunkból ezt a részt:

Természetesen nagyon kíváncsiak voltunk arra is, hogyan néz ki egy ilyen gasztro világverseny, mit néz a zsűri, és miért olyan fenségesen finom a Nápolyban készült pizza. Sajnos a titkos recept titkát nem sikerült megtudnunk, de Alex elmondta mi volt a világbajnokságon, és arról is beszélt, hogy idén is ott lesz a magyar csapat Parma-ban, vele együtt:

Ami biztos: soha ilyen fantasztikus pizzát nem ettünk még. Helyben érdemes enni ebből a világbajnok TOP10-es pizzából, itt pedig meg tudod nézni mennyi fenséges pizzát tudsz enni a Szeged Nova-ban, a Del Capo Pizzéria Napoletana-ban! Ha pedig már ott jártunk, kaptunk is ajándékot: a Szeged365 Family két szerencsés tagja általunk élvezheti ezeket a világbajnok ízeket. Részletek ITT!

A teljes videót, ha megnézed készülj fel! Elképesztő vágyat fogsz érezni, egy eredeti nápolyi pizza után.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb