Közélet

Mi jöhet még? Bezárt a színház, a mozi és az uszoda sem tud kinyitni. Most sajnos kiderült, ifj. Boros Gyula hiába nyert 339 milliót rendezvényekre, idén még egy sincs meghirdetve!

Még decemberben írtuk meg, hogy a Szegedi Ifjúsági Ház-tól közbeszerzésen nyert ifj. Boros Gyula több, mint 339 milliót. Úgy gondoltuk akkor, jó sok rendezvénye lesz még Szegednek, hiszen nem kell ebből a tömérdek pénzből pl. a rendőrségi előadókra költeni, sőt a rendezvényeken használt berendezések közül is több a SASMOB milliárdos projektjéből lett vásárolva. Van feladat, mivel 338 rendezvényt kell megszerveznie a több száz millió forintból a Green Team Event and Marketing Kft-nek. Időközben a már negyedmilliárdos ifjabbik Boros Gyula apukája a Senior Center éléről lemondott. Amikor pedig a szegedi közösségeknek a legnagyobb szüksége lenne rendezvényekre, nincs újabb program hirdetve az IH oldalán.

Most kellene a a közösségeknek a program, amikor sem könyvtárba, sem színházba, de még a méltán országos hírű, és évek óta a legsikeresebben működő Móra Ferenc Múzeumba sem tudnak ellátogatni a szegediek. Ebből a tömérdek pénzből igaz nem sikerült ifj. Boros Gyulának mindig sikeres rendezvényeket csinálnia, éppen ezért ebben a cikkünkben fogadtuk meg, hogy amennyire tehetjük beszámolunk a következő eseményekről, hogy a lehető legtöbb szegedi ott tudjon lenni, legyen végre tömeg a rendezvényeken.

Sajnos most egy meghirdetett rendezvényt sem tudunk, nem látjuk sehol hirdetve, pedig a KÖZBESZERZÉS soraiban összesen 338 rendezvény megszervezéséről írtak, sőt azt is megírták, melyik rendezvényen minimum mennyien kell, hogy legyenek. Pedig most lenne igazán szüksége Szegednek és a szegedieknek a rendezvényekre. Sokan vitatják miért kellett bezárni a Móra Ferenc Múzeumot, miközben sikeres kiállításokkal működött, és minimális fűtés nélkül a felbecsülhetetlen értékek is károsodhatnak. Így a spórolás is valószínűleg nem akkora, mivel nem tudják teljesen letekerni a fűtést. A Belvárosi Moziban is működik kereskedelmi egység, ami fizet bérleti díjat, a fűtést ott sem kell felcsavarni, de azt is bezárta az önkormányzat. Persze lehet kevés erre a 339 millió is, de azért ifj. Boros Gyula szervezhetne a múzeumba és a moziba is rendezvényeket, addig is segítve az intézményeket és a szegedi kultúrát. Persze lehet ezt nem engedélyezi a közbeszerzés kiírása, bár mi erre utaló jelet nem találtunk. Az uszoda különösen a szegedi gyermekek miatt szívfájdalom a szegedi szíveknek, esetleg az uszodába is juthatott volna egy-egy rendezvény.

Természetesen brutálisan lokálpatrióta érzelmekkel túlfűtött a Szeged365, ezért őszintén hiszünk abban, hogy ezen az oldalon az IH-nál, vagy a programok alatt a KÖZÖSSÉG EREJE résznél hamarosan több rendezvényt is találunk: ha már megnyerte ifj. Boros Gyula ezt a gigantikus összeget, akkor legyen a lehető leghatékonyabb felhasználása a szegediek javára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb