Sport

Magyarország visszalép a 2024-es női kézilabda Eb rendezésétől

Kisebb szerepvállalást tervez Magyarország a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezéséből, derül ki a honi szövetséget irányító Kocsis Máté szavaiból. A sportvezető arról is beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy aligha indul újra az elnökválasztáson. Később Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón megerősítette, Magyarország visszalép a rendezéstől.

A 2024-es kontinensviadal rendezését Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen nyerte el, ám csütörtökön Gulyás Gergely megerősítette, hogy visszalépünk.

LUXUSCIKK LETT A KÉZILABDA EB

A Fidesz frankcióvezetője, Kocsis Máté 2015-ben lett az MKSZ elnöke, a Nemzeti Sportnak adott interjújában most arról beszélt, hogy a kézilabda Eb ezekben az időkben luxuscikknek számít. “Igen, létező forgatókönyv, hogy Magyarország részben vagy egészében visszalép az Eb-rendezéstől, mert az nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es Eb-re, és ennek kiadásai már most is jelentkeznek, miközben sok ezer gyermek és utánpótlás-versenyző veszíti el hosszú hónapokra a sportolási lehetőségét a magas energiaárak miatt. Számos egyesület nem tudja kigazdálkodni a rezsiköltségeket, így a csarnokaikat vagy tornatermeiket egyszerűen bezárják. A kettő nem fér meg egymás mellett, a kézilabda Eb ezekben az időkben luxuscikk. Tudomásul kell vennünk, hogy amikor a 2024-es női tornát megpályáztuk és elnyertük, még nem volt sem háború, sem szankciók, sem energiaválság, és nem voltak az ebből eredő pénzügyi nehézségek sem. De azóta lettek, szóval dönteni kellett, és inkább a fiatalok tömeges sportolását választottuk. Ennek érdekében elvi megállapodást kötöttünk a kormánnyal, hogy az Eb költségeiből megtakarított pénz egy részét az idén és jövőre is a kis klubok működésére fordítjuk, valamelyest biztosítva ezzel rengeteg gyerek sportolási lehetőségét. A részletek még nyitottak, de ebbe az irányba megyünk” – nyilatkozta.

NEM INDUL ÚJRA AZ ELNÖKSÉGÉRT

Arra a kérdésre, hogy hogy a tavaszi tisztújító közgyűlés előtt ez a lépés hogyan érinti az elnöki újraválasztási esélyeit Kocsis Máté az NS-nek elmondta, szerinte növelné az esélyeket, ugyanakkor “szerintem ez a kérdés nem lesz aktuális a tavaszi tisztújításon, mert nem tervezem, hogy újra indulok az elnökségért” – emelte ki. Az interjúban Kocsis Máté részletezte az elmúlt nyolc évben történő eredményeket a kinevezésekor tett vállalások függvényében, és a jövőre is kitért. „Új célokat kell most már kitűzni, ahhoz pedig inkább új vezető javasolt” – mondta Kocsis Máté.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb