Mindenmás

Súlyos sérüléseket szenvedett az a nő, aki a keddi gázrobbanáskor az épületben tartózkodott Szegeden

Hatalmas robaj rázta meg Baktót kedden, kora délután, gázszivárgás miatt történt robbanás a 14. utcában – írtuk meg az eseményeket követően, azóta kiderült, hogy az épületben tartózkodó nőt súlyos állapotban vitték kórházba, testfelületének mintegy 10 százaléka égett meg másodfokban, valamint légúti égéses sérüléseket is szenvedett.

A Tények riportjából kiderült, hogy a robbanás után a segélykiáltásokat egy járókelő hallotta meg, ő szólt Szabó Lászlónak, aki a portálnak elmesélte, hogy ezek után ketten szaladtak az épülethez. “Akkor még nem láttuk, hogy komolyabb lenne a baj” – mondta. A riportból kiderült, hogy már akkor a konyhában felcsaptak a lángok, ezt próbálták megfékezni közös erővel Lászlóék. Mint mondta: “gázpalack melletti tüzet vettünk észre. Akkorra már hárman voltunk, az egyik fiatalember lekapcsolta a villanyvezetéket, a másik fiatalember pedig elhozta a tűz közeléből a gázpalackot”. Mint tovább kiderült, egy hordó vízzel próbálták meg eloltani a lángokat.

MÁSODFOKÚ ÉGÉSI SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT A NŐ

Nem sokkal később már a tűzoltók is megérkeztek. Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelem sajtószóvivője kiemelte, hogy a tűzoltók egy vízsugárral oltották el rövid idő alatt a lángokat, majd a körülmények tisztázása érdekében helyszíni szemlét tartottak. A portál a mentőszolgálatot is felkereste, mint írják, az épületben tartózkodó nő súlyosan megsérült, kórházba szállították. “Testfelületének mintegy 10 százaléka égett meg elsősorban másodfokban, és emellett légúti égést is szenvedett, már a helyszínen életmentő beavatkozásokra volt szükség. Ezt követően szállították kórházba” – mondta Hangai József, az OMSZ kommunikációs munkatársa.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops consulting company
  2. Visszajelzés: kelsa cosmetics
'Fel a tetejéhez' gomb