Mindenmás

Rendőrgyilkosság Újbudán: a sérüléseibe belehalt Baumann Pétert hősi halottnak nyilvánították, hangokat hallott, ezért támadhatott az agresszív férfi

Újabb részletek derültek ki a csütörtök éjjeli rendőrgyilkosság elkövetőjéről és a történtek körülményeiről. A Telex értesülései szerint a férfi már korábban körbejárta a társasház lakásait, mielőtt rátörte az ajtót egy szomszédjára, majd a kiérkező rendőrök közül hármat megkéselt. A sérüléseibe belehalt rendőrt hősi halottnak nyilvánították.

Hangokat hallott, ezért törhette rá az ajtót a felette lakóra az a zavart viselkedésű férfi, aki csütörtök éjjel halálra késelt egy rendőrt az újbudai Lecke utcában – tudta meg a Telex. Információik szerint a 30 év körüli, rendkívül izmos, 80 kiló körüli férfi már szerda este megpróbálta agresszíven rátörni az ajtót szomszédjára, de akkor nem sikerült neki. Információik szerint csütörtök este hét óra körül körbejárta a négyemeletes házat és mindenkihez becsengetett.

„Nem látjátok, mi történik itt? Nem lakik itt senki?” – informátoruk szerint ezt üvöltötte a férfi agresszíven, többször mutatott a szemközti házakra, a sötét utcára, láthatóan zavart állapotban volt, de aztán elcsendesedett. Pár órával később, este tíz óra körül törte rá az ajtót a fölötte lakó szomszédjára, teljesen beszakítva azt.

MEG AKARTA MENTENI A FÖLÖTTE LAKÓT, DE NEM TUDNI, MITŐL

A Telex szerint a férfi meg akarta menteni a fölötte lakót, de nem tudni, mitől, mert teljesen csendes volt a ház. Úgy tudják, miután beszakította az ajtót, a férfi bevallotta a betörés tényét, közben pedig kiérkeztek a rendőrök is. Információk szerint 17 rendőrautó érkezett a helyszínre. Amikor a férfit intézkedés alá vonták, az a rendőrökre támadt. Ekkor szúrt meg három rendőrt egy késsel, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr előbb egy figyelmeztető lövést adott le, majd lábon lőtte a férfit, akit így elfogtak.

A helyszínre mentő is kiment, a lábon lőtt támadót és a három rendőrt is kórházba vitték. Baumann Péter rendőr főtörzsőrmesternek olyan súlyos volt a sérülése, hogy a kórházban meghalt. A portál szerint az eset közben többen is komoly veszélyben, konkrét életveszélyben érezték magukat.

HŐSI HALOTTNAK NYILVÁNÍTJÁK AZ ELHUNYT BAUMANN PÉTERT

A rendőrség szóvivője, Gál Kristóf szerint vizsgálják a helyszínre kiérkező rendőrök szakszerűségét, de a jelenlegi állás szerint szakszerűen és jogszerűen jártak el, az arányosság elveinek is megfeleltek, mondta. „Ezek a rendőrök, akik intézkedtek, hősök voltak”, mert akár civil életet is menthettek az intézkedéseikkel, mondta a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozásért felelős főügyészhelyettese, Fürcht Pál. A halott rendőrt Baumann Péternek hívták, a rendőrség szerint kilenc és fél éve szerelt fel, az utóbbi időben körzeti megbízottként dolgozott. 2021-es teljesítményét kiválóra értékelték a kollégái.

„Egy szakmailag felkészült kollégát veszítettek el” a rendőrök, mondta Gál. Baumannt hősi halottnak fogják nyilvánítani. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves. A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek munkatársuk helytállása előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb