Közélet

Halálra késeltek egy rendőrt a fővárosban, két másikat megsebesítettek (frissítve)

Belehalt sérüléseibe egy rendőr Budapest XI. kerületében, miután intézkedés közben egy férfi késsel támadt rá és két másik társára csütörtök este 10 után. A támadót lábon lőtték, vele együtt a három megszúrt rendőrt kórházba vitték, ahol az egyik körzeti megbízott olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.  ​

Mint az ügyben kiadott hivatalos közlemény írta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, majd a férfi az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.

A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték.

Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.  ​

A késelő elfogásáról egy videó is felkerült a YouTube-ra, ez utóbbit ITT éred el.

FRISSÍTVE: KITŰZTÉK A FEKETE SZALAGOT A SZEGEDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉPÜLETÉRE, GYÁSZSZALAGGAL JÁRNAK MA A SZEGEDI RENDŐRAUTÓK

A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek a mindössze 29 éves Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának helytállása előtt.

A Csongrád-Csanád vármegyei rendőr-főkapitányság reggel 6 után sötétre cserélte borítóképét a Facebook oldalán, reggelre pedig kikerült a zászló a Kossuth Lajos sugárúti épületre. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata azt közölte pénteken, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves – tették hozzá.

“Nyugodj békében, Péter!” – írták.

ORBÁN VIKTOR: “GONDOSKODNI FOGUNK A RENDŐR CSALÁDJÁRÓL”

Gondoskodni fogunk a csütörtök este, Budapesten meggyilkolt rendőr családjáról – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország! című adásában péntek reggel. Menetrend szerinti rádióinterjújában Orbán Viktor kiemelte, a magyar rendőrök jól végzik a munkájukat, azért is sokkoló egy-egy ilyen eset.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb