Közélet

Távozik a MÁV-Start vezérigazgatója, már az utódja is megvan

Keresztes Péter távozik a MÁV-Start vezérigazgatói tisztségéből. Január 19-től Mosóczi László tölti be ezt a posztot – közölte pénteken a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

A közlemény szerint Mosóczi László 2022 májusáig az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkáraként felelt a közlekedéspolitikáért, korábban helyettes államtitkárként dolgozott. Előzőleg a vasúti szektorban meghatározó állami vállalatok vezetőjeként, a MÁV-Start Zrt. alapító-vezérigazgatójaként és a NIF Zrt. felsővezetőjeként tevékenykedett.

ALIG TÖBB MINT EGY ÉVIG VOLT VEZÉRIGAZGATÓ KERESZTES PÉTER

Azt is írják, hogy Keresztes Péter, a MÁV-Start korábbi vezérigazgatója, a MÁV-csoportban stratégiai tanácsadói feladatokat lát el a jövőben. A szakember alig több mint egy évig állt a vasúti személyszállítással foglalkozó állami óriásvállalat élén. Keresztes Péter a Budapesti Műszaki Egyetem HÖK-elnökeként kezdte pályáját, majd Palkovics László regnálása idején került miniszteri tanácsadóként az Innovációs és Technológiai Minisztériumba. A közlekedésmérnök és okleveles közgazdász végzettségű Keresztes 2018. szeptember 15-től lett a MÁV-HÉV első embere. Keresztes a MÁV-Start éléről 2021 novemberében váratlan gyorsasággal távozó Kerékgyártó József helyetteseként került a vasúti személyszállítással foglalkozó állami óriásvállalat vezérigazgatói tisztségébe.

Ma leváltották a paksi atomerőmű vezérigazgatóját is:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb