Mindenmás

Nem unatkoznak járőreink a határon: egy nap alatt összesen 151 határsértőt tartóztattak fel Mórahalomnál és Ásotthalomnál

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. január 14-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban Csongrád-Csanád vármegyében összesen 151 határsértőt tartóztattak fel és 110 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben, tudatta az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Összegzésük szerint Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 5 esetben, összesen 151 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint az elmúlt 24 órában 3 esetben összesen 110 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, iraki, török, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb