Közélet

A DK fővárosi frakcióvezetője azt kéri, hogy az MVM engedje el a Szegedre és a Miskolcra kiszabott kötbért

A Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi frakcióvezetője azt kéri, hogy az MVM engedje el a Miskolcra és Szegedre kiszabott kötbért. Szaniszló Sándor hétfői, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a városok hiába spóroltak a gázzal, az MVM kötbért fizettetne velük a fel nem használt gáz után – írja az Index.

Mint kiderült, Szaniszló Sándor politikai és gazdasági haszonszerzést lát a kötbér megfizetése mögött. A DK politikusa sajtótájékoztatóján Szeged és Miskolc városát említette példaként, azt kérve, hogy esetükben az MVM engedje el a kiszabott kötbért.

SAPKÁS NYUSZI

Az ügyben Szanyi Tibor pártja, az Igen Szolidaritás Mozgalom is felemelte a hangját, jelezve, hogy a közületi energiafelhasználás nem szerencsejáték, hanem olyan szabályozást igényel, amely világosan jutalmazza a spórolást. Közleményükben azt írják, az önkormányzatok most olyan „sapkás nyuszi” szerepébe kerültek, amelyeknek akkor is bírságot kell fizetnie, ha a tervezettnél többet, és akkor is, ha kevesebbet fogyasztanak. 

190 MILLIÓS A KÖTBÉR SZEGED ESETÉBEN

Mint megírtuk, a szegedi Hőszolgáltató Kft. a múlt év végének enyhe időjárása miatt 190 milliós kötbért fizet az állami energiakereskedőnek, mert kevesebb gázt fogyasztott az előre tervezettnél – számolt be róla a Telex. A SZETÁV ebben a fűtési szezonban állna át a geotermikus energia nagyobb arányú használatára, ami harmadába kerülne a gáz árának, de inkább a gázt is égetik, mert a lap beszámolója szerint az MVM a kisebb mennyiségű havi gázfogyasztást pénzbüntetéssel sújtja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb