Mindenmás

Meghalt Hollywood aranykorának egyik utolsó szemtanúja, Gina Lollobrigida

95 éves korában meghalt Gina Lollobrigida olasz színésznő, az „isteni Lollo”, Hollywood aranykorának egyik utolsó szemtanúja, aki még együtt szerepelt olyanokkal, mint Humphrey Bogart, Rock Hudson, Yul Brynner és Frank Sinatra, de akinek a magánélete és személyisége sokkal érdekesebb, emlékezetesebb, maradandóbb volt, mint a filmszerepei. A színésznőt egy ideje már egy római klinikán ápolták – írja a HVG.

Lollobrigida az 1950-60-as évek filmjeinek egyik leghíresebb szépsége, szexszimbóluma volt. Hollywoodban a korszak legnagyobb férfisztárjaival dolgozott, Európában pedig olyan rendezőkkel, mint Vittorio De Sica, Mario Monicelli és Pietro Germi.

AZ 1950-ES ÉVEK LEGNAGYOBB SZTÁRJAINAK EGYIKE LETT

1927. július 4-én született a Rómához közeli Subiacóban egy bútorasztalos lányaként. Tizenéves korában modellkedett és szépségversenyeken vett részt, 1947-ben a Miss Italia harmadik helyezettje lett. A jelentkezési lapra azt írta: érez magában tehetséget a színészethez, de inkább valami komolyabbra használná a képességeit. Több európai film után az 1953-as Ördögi kör hozta meg számára a nemzetközi hírnevet, a filmben Humphrey Bogart partnere volt. Szépségével felkeltette a milliárdos Howard Hughes érdeklődését is, aki Hollywoodba invitálta, s megpróbálta elcsábítani – annak ellenére, hogy a színésznő az előző évben férjhez ment Miklo Skofic szlovén orvoshoz. Gina Lollobrigida legsikeresebb filmjei az 1950-es években készültek. Abban az időszakban olyan filmek főszereplője volt mint a Salamon és Sába királynője, a Párizsi Notre-Dame és A világ legszebb asszonya. A férjétől 1971-ben vált el és szinte teljesen visszavonult a színészettől, a fotózás foglalkoztatta. Modelljei között volt Henry Kissinger, Jurij Gagarin és Grace Kelly is.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb