Közélet

Ez fájni fog: márciustól 14,5 százalékos áremelést hajt végre a Telekom

A Magyar Telekom március 1-jétől az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak szerint, a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján megemeli a szolgáltatásai árát. Mint kiderült, nem is kicsit dobnak az árakon, 14,5 százalékos inflációkövető díjkorrekciót hajtanak végre. A cég szerint az áremelésre az energiaárak és beszállítói költségek drasztikus növekedése miatt van erre szükség.

A keddi közlemény szerint a Telekom ügyfelei a 2022 júliusában kiküldött számlamellékletükből értesültek a várható díjkorrekcióról. Az erről szóló rendelkezés 2022. szeptember 1-jei hatálybalépéssel került be az Általános Szerződési Feltételek közé, amely alapján a havi előfizetési díjak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztói árindex mértékével egyezően változnak.

A FORGALMI TÍPUSÚ DÍJAK VÁLTOZATLANOK MARADNAK

A HVG szerint a cég azt is kiemelte, hogy az áremelést a KSH éves átlagos fogyasztói árindex mértékét tartalmazó közleményének hivatalos közzétételét követő 90 napon belül hajtja végre az Általános Szerződési Feltételekben és az előfizetői szerződésekben szereplő szolgáltatások és díjcsomagok havidíjainak díjkorrekcióját, ugyanakkor a forgalmi típusú díjak változatlanok maradnak. Az inflációkövető díjkorrekció mértékéről a cég a 2023. februári számlamellékletében is tájékoztatja majd az előfizetőket. Az első emelt összegű számlát az üzleti vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek márciusban, a lakossági vezetékes, lakossági mobil- és üzletimobil-előfizetők pedig áprilisban kapják meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb