Mindenmás

Megállt a belső sávban az autós, kinyitotta az ajtót, amit egy kamion azonnal le is tört az M5-ösön, a Szeged felé vezető oldalon (frissítve)

Kedden 12 óra körül baleset történt az M5-ös autópálya 23-as kilométerénél, Gyál térségében, a Szeged felé vezető oldalon – írják a Balesetinfo Facebook oldalán. Mint kiderült, az Isuzu típusú jármű a belső sávban megállt, az utas kinyitotta az ajtót, egy kamion pedig azonnal le is törte azt.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki a helyszínre. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki.

FRISSÍTVE: A KAMIONOS VOLT A HIBÁS A BALESETBEN

A balesetet követően az autó tulajdonosa felkereste szerkesztőségünket. Mint levelében írta: “szabályos közlekedésem közben egy román rendszámú kamion, amely túlméretes lánctalpas kotrógépet szállított, Érd felől érkezett nagy sebességgel a “0”-ás elkerülő lehajtóján az M5-ös bevezetőjére jobbról mögülem. Egy pillanat műve volt, amikor a záróvonalat szabálytalanul átlépve nekiszorított a szalagkorlátnak, miközben a kamionon szállított munkagép oldalra túlnyúló lánctalpa ledarálta az általam vezetett ISUZU jobb oldalát, megsértve az utánfutót is. Fékezéssel és oldalra való kitéréssel próbáltam menekülni balra, de a szalagkorlát kevés esélyt adott a menekülésre. A fotók azon a helyen készültek, ahol végül sikerült megállnom, ahol ott hagyott a kamion.”

NEM SEGÍTETT A KAMIONSOFŐR

Mint tovább írta, “mintegy száz méterre a balesettől megáll a kamion sofőrje, és vissza jött fotózni a művét, miközben próbáltam kiszabadulni a járműből úgy, hogy egyik ajtaja sem volt nyitható, és esetleg tűz keletkezhetett volna a járműben. Végül önerőből sikerült az ablakon keresztül nagy nehezen kiküzdenem magam, miközben a kamion sofőrje jelét sem mutatta annak, hogy segíteni szándékozna. A kocsiból való kimenekülésem közben katasztrófa filmek végzetes jelenetei peregtek le bennem, és azon imádkoztam, hogy bárcsak kint lennék már az autóból, mielőtt egy másik jármű beleütközne a szerelvényembe, aminek szintén végzetes következményei lehetnének. Sikeres szabadulásomat követően a szalagkorlátok védelmében a távozó kamionsofőr után siettem, nehogy el tudja hagyni a helyszínt, és közben hívtam a 112-t segítségért.”

A sofőr beszámolója szerint:

  • nem önként állt meg azon a helyen ahol a fotó készült,
  • nem volt utasa, tehát nem volt aki kinyissa az utas oldali ajtót,
  • a fotókon tisztán látszik, hogy az ajtók nincsenek letépve, ezek az ajtók fel lettek nyitva, mint egy halkonzerv a lánctalpak által.

Vezess óvatosan! A biztonságos közlekedés és a Szeged365 közlekedési információk támogatója Szeged újgenerációs burkolócége, az ATTRECT BAU.

Fotók és infó: Brbautomento.hu/Balesetinfo FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb