Mindenmás

Napi pakk: hajnalban kinyitott a Tiszavirág Sportuszoda, 10-12 fok és eső jön ma Szegedre

Túléltük a nemzetközi Blue Monday napot, ezennel pedig már indul is egy különleges kedd: hajnalban kinyitott a Tiszavirág Sportuszoda, ünnepel Jim Carrey, de ma született két legenda, Muhammad Ali és Al Capone is.

Soroljuk a mai névnaposokat, ölelés Nektek,

  • Antal,
  • Antónia,
  • Roxána,
  • Aszter!

124 éve született Al Capone legendás amerikai gengszter, szeszcsempész. 81 éve látta meg a napvilágot Cassius Marcellus Clay alias Muhammad Ali, olimpiai és világbajnok amerikai nehézsúlyú ökölvívó, polgárjogi aktivista, ENSZ-békenagykövet. Ma 61 éves Jim Carrey kanadai születésű amerikai színész, többek között Ace Ventura megformálója.

VISSZATÉRT A DECEMBER 19-ÉN BEZÁRT TISZAVIRÁG

Ma reggel 5:30-kor kinyitott a Tiszavirág Sportuszoda, amellyel közel 500 szegedi úszó – és vízilabdázó-reménység edzései oldódtak meg, ők azok, akik eddig – a felnőtt, OB1-es vízilabdázóinkhoz és a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet klasszisaihoz hasonlóan Hódmezővásárhelyre voltak kénytelenek átjárni az utóbbi hetekben. A kormány végül 118 millió forintos támogatást ajánlott fel a komplexum megnövekedett rezsiköltségeinek fedezésére, azzal a feltétellel, ha a szegedi önkormányzat kinyitja az uszodát.

Ma reggel mindez megtörtént, fél 6 óta ismét nyitva a Modern Városok Program keretein belül 16 milliárdból megépült, elsőként 2021 februárjában megnyitott uszoda:

ESŐSEN INDÍTUNK, NAPOSAN FOLYTAT(HAT)JUK

Kedd délelőtt ismét többfelé várható eső, zápor, majd napközben átmenetileg többfelé felszakadozik a felhőzet, még a nap is kisüthet. Az előrejelzések szerint nem sokáig örülhetünk a napsütésnek, hiszen délután délnyugat felől újabb kiadós eső érkezik az országba. A keleti, délkeleti tájakon, így Szegeden is élénk, erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Most éppen 4 fok van, napközben 10-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb