Közélet

Óvoda mellett zuhant le egy helikopter Kijev közelében, az ukrán belügyminiszter és a helyettese is meghalt a balesetben

A jelentések szerint lezuhant egy helikopter egy óvoda mellett az ukrajnai Brovari városában, Kijev közelében − írta meg a Sky News. Eddig 18 halottról és 29 sérültről, köztük 15 gyermekről adtak hírt. A rendőrség jelentése szerint a brovari helikopter-szerencsétlenségben az ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár is életét vesztette.

A Suspilne állami műsorszolgáltató a rendőrség tisztviselőit idézve arról számolt be, hogy a halottak közül kilencen a helikopter fedélzetén voltak, és az áldozatok között vannak az ukrán belügyminisztérium tisztviselői is. Egyes médiaforrások arról számolnak be, hogy a halottak között van Gyenyisz Monasztirszkij ukrán belügyminiszter és első helyettese, Jevhen Jenin is, valamint a minisztérium államtitkára, Jurij Lubkovics is.

MINDENKIT EVAKUÁLTAK

Az Index azt írja, hogy Kijev kormányzója, Olekszij Kuleba korábbi jelentése szerint a helyszínen sérültek vannak, és a baleset idején gyermekek tartózkodtak az óvodában. A Telegramon azt írta, hogy mostanra már mindenkit evakuáltak. Kijlo Timosenko elnöki tanácsadó közölte, hogy a mentőalakulatok a helyszínen vannak. Irina Prjanisnikova, a kijevi régió rendőrségének szóvivője szerint a baleset miatt az óvoda közelében tűz ütött ki − írta meg a Kárpáthír.

18-AN HALTAK MEG, 29 SÉRÜLTRŐL TUDNI

Ihor Klimenko, Ukrajna nemzeti rendőrségének vezetője megerősítette: „A repülőgép-szerencsétlenség következtében meghalt a belügyminisztérium vezetősége: a miniszter, az első miniszterhelyettes és az államtitkár”. “Összesen 16 ember haláláról tudunk, köztük 2 gyermekről. Közülük 9-en voltak a forgószárnyas fedélzetén. A 22 áldozat kórházban van, köztük 10 gyermek. Minden szakszolgálat a helyszínen dolgozik. A helyszín vizsgálata folyamatban van” – írta a rendőrség vezetője. A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség egy ukrán kiadványra hivatkozva arról írt, három gyermek is meghalt a helyszínen. A legutolsó jelentések arról írnak, hogy 18-an haltak meg, 29 sérültről tudni, köztük 15 gyerekkel.

A LEZUHANT HELIKOPTER AZ ÁLLAMI KATASZTRÓFAVÉDELMI SZOLGÁLAT FELADATAIT LÁTTA EL

Olekszij Kuleba, Kijev megye kormányzója is megerősítette, hogy 18-ra emelkedett a halálos áldozatok száma. Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője elmondta, hogy a Kijev környéki Brovariban lezuhant helikopter az állami katasztrófavédelmi szolgálat feladatait látta el. “Sajnos ez történt az Állami Mentőszolgálat helikopterével, amely éppen a feladatát végezte. Jelenleg Ukrajna-szerte van bizonyos számú ilyen helikopter, amelyek az ország védelmében látnak el feladatokat” – mondta Ignat, és megjegyezte, hogy a részleteket az Állami Katasztrófavédelmi Szolgálat közöl a későbbiekben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb