Smart Szeged

A kormány újabb bejelentése: ha akarja Szeged is kaphat fix áron gázt!

Sok ideje nincs tanakodni Szeged vezetőségének: 7 napja van az önkormányzatnak, ha élni szeretne ezzel a lehetőséggel! A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált, nem fix hirdetményi áron vásárló, többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

A költségvetési szervek, helyi és nemzetiségi önkormányzatok és intézményeik, állami és önkormányzati gazdasági társaságok és egyházak élhetnek ezzel a lehetőséggel. Fontos, hogy nem automatikus a folyamat, a fixált árakra átállni kívánóknak nyilatkozniuk kell a földgázkereskedőjük felé arról, hogy a jogosultságuk fennáll, és igénybe veszik a módosított elszámolást.

2023. január 27. éjfélig, elektronikus felületen benyújtani. Aki nem tartja a határidőt, lemarad a lehetőségről. Információink szerint Szegednek kapóra jön ez a lehetőség, mert a város vezetői által megbízott cégnek nem sikerült a legjobb időben, a legjobb áron kötni szerződést. Most itt a lehetőség, de fontos, a határidő jogvesztő!

A közleményben azt is olvashatja, hogy az Energiaügyi Minisztérium kiemelt célja az ellátásbiztonság feltételeinek megteremtése mellett a magyar felhasználók, vagyis a családok, vállalkozások és intézmények rezsiterheinek féken tartása.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: DevOps consulting
'Fel a tetejéhez' gomb