Kikapcs

Makói fotográfus nyerte meg a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány országos fotópályázatát

Ádók Zsanett, makói fotográfus képsorozatát ítélte a legjobbnak a szakmai zsűri a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány Velünk élő hagyományok – Fotókon a Kárpát-medence népszokásai című országos fotópályázaton, osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány.

Számos vidék, település lakói őriznek a mai napig réges régi, akár sok száz éves hagyományokat, amelyekre fontosnak tartják felhívni a figyelmet. Jeles napok, ünnepek, foglalkozások vagy épp a település múltjához kötődő hagyományok – mindezt számos helyen a mai napig megfigyelhetjük.

Az apátfalvi Langó kápolnánál minden évben búzaszentelő szentmise keretében megáldják a búzát és a kápolna körül lévő szántóföldet. Ádók Zsanett képein ennek az eseménynek a pillanatai elevenednek meg, amellyel kiérdemelte a szakmai zsűri elismerését és első helyen végzett az országos fotópályázaton.

Az Alapítvány számára fontos küldetés többek között, hogy a mai modern, globalizálodó világunkban ne csak a csodálatos tájakat ismertessék meg minél szélesebb körben, hanem a magyarsághoz fűződő hagyományokat is, amelyekre büszkék lehetünk. A fotópályázat célja, hogy a Kárpát-medence máig élő népszokásait feltérképezzék és minél többekkel megismertessék.

Fotók: Ádók Zsanett díjnyertes képei/Fiatalok a Nemzetért Alapítvány FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb