Közélet

A madárinfluenza korlátozások jelentős részét feloldotta a Nébih Csongrád-Csanád vármegyében

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében a felügyeleti (megfigyelési) körzetek nagy részét feloldotta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A baromfik betelepítése és újratelepítése szigorú feltételek mellett megkezdődhet az érintett vármegyékben, tudatta a Nébih.

AZ ELŐÍRT VÁRAKOZÁSI IDŐBEN NEM TÖRTÉNT NEGATÍV JÁRVÁNYÜGYI ESEMÉNY VÁRMEGYÉNKBEN

Mint írták, a kötelezően előírt várakozási időben nem történt negatív járványügyi esemény Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyékben a 2022 novemberétől, illetve decemberétől korlátozás alatt álló területeken. Ennek köszönhetően a Nébih január 19-ével megszüntette a felügyeleti (megfigyelési) körzetek nagy részét. Az érintett térségben már csupán az utóbbi hetek kitöréseihez kapcsolódó három, 10 km-es sugarú felügyeleti (megfigyelési) körzet áll fenn, valamint Hajdú-Bihar megyében található korlátozott terület.

A BETELEPÍTÉS ÉS ÚJRATELEPÍTÉS SZIGORÚ FELTÉTELEKKEL MEGKEZDŐDHET

A betelepítés és újratelepítés – a fennmaradó korlátozás alatti területek kivételével – szigorú feltételekkel megkezdődhet. Fontos azonban, hogy az őszi járványban érintett telepeken jelenleg erre csak akkor kerülhet sor, ha onnan kizárólag vágóhídra, azonnali vágásra szállítják az állatokat. Minden egyes újratelepítést hatósági állatorvos által elvégzett, kedvező eredményű helyszíni szemlének kell megelőznie.

Minden, a madárinfluenzával kapcsolatos információ, beleértve az interaktív térképet és a korlátozás alatt álló területek listáját elérhető a Nébih madárinfluenza aloldalán, IDE kattintva.

Forrás: nebih.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: click to investigate
'Fel a tetejéhez' gomb